1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana’da Gazze İçin Motosiklet Konvoyu Oluşturuldu
Adana’da Gazze İçin Motosiklet Konvoyu Oluşturuldu

Adana’da Gazze İçin Motosiklet Konvoyu Oluşturuldu

Adana’da Siyonist Çete’nin Gazze saldırılarını protesto etmek ve Hamas’a destek vermek için motosiklet konvoyu oluşturuldu.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 00:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konvoy, teravih namazından sonra 5 Ocak Meydanı’nda buluşarak Adana’nın kalabalık sokaklarında sloganlar atarak ve kornalara basarak 35 km’lik bir güzergahı dolaştı. Konvoya katılım geniş olunca, geçilen yollar trafiğe kapandı. Motosikletlerin geçişi sırasında Adana halkından alkışlarla, tekbirlerle ve el sallayarak eyleme destek olanlarda vardı. Konvoy son güzergahı olan ABD Konsolosluğuna ulaştığında ise kornalarla ve sloganlarla İsrail’e ve ABD’ye tepki gösterisi yaptı.

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto eden kalabalık konsolosluğun giriş kapısına Filistin bayrağı astı. Gruptan Murat Ayyıldız, Serdar Gürbey, Davut Taşkıran ve İsmail Kirtay güvenlik bariyerlerinden içeri alınarak, polis eşliğinde konsolosluk kapısına geldi ve Filistin bayrağını astı. Ardında ABD bayrağı sloganlar eşliğinde yakıldı.

Bayrağın asılmasının ardından grup adına İsmail Kirtay bir konuşma yaptı. Kirtay konuşmasında; “ABD gibi zalimlerin Türkiye’de üs kurmasının nedeni ümmet ve Kur’an bilincimizin zayıf olmasıdır” diyerek Müslümanların samimi, bilinçli ve ümmetçi olması gerektiği vurgusunu yaptı. Kirtay’ın konuşması sırasında çokça slogan atıldı.

Kalabalık grup yapılan konuşmanın ardından dağıldı.

adana-gazze-20140722-01.jpg

adana-gazze-20140722-02.jpg

adana-gazze-20140722-03.jpg

adana-gazze-20140722-04.jpg

HABERE YORUM KAT