1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Adana Emniyetinde işkence iddiası
Adana Emniyetinde işkence iddiası

Adana Emniyetinde işkence iddiası

3 Furkan Vakfı üyesinin Adana Emniyeti tarafından işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

12 Eylül 2021 Pazar 11:40A+A-

Furkanhaber.net’te konuyla alakalı şunlar kaydedildi:

Cuma günü (10 Eylül) öğlen saatlerinde haklarındaki iddiaları cevaplamak için emniyete gittiği belirtilen, E. E., H. A. ve Y. T.'nin Adana Emniyetinde ciddi şekilde darba maruz kaldığı ortaya çıktı.

3 kişinin şu anda emniyette gözaltında bulunduğunu belirten avukatlar, müvekkillerinin kendilerine yönelik iddiaları yanıtlamak için Cuma günü emniyete ifade vermeye gittiklerini, daha sonra kendilerinden bir haber alınamadığını söyledi.

Emniyete yaptıkları ısrar sonrasında Cumartesi akşam (11 Eylül) bilgilendirildikleri aktaran avukatlar, müvekkillerinin defalarca sorguya çekildiğini belirtti.

Yapılanların yasal olmadığını vurgulayan E. E.'nin avukatı; "Müvekkilime baskı yoluyla kendisine ait olmayan bir arabayı kabullendirmeye çalışmışlar! Bu yapılanlar usüllere aykırıdır. 4-5 defa ifadeye çekilmiş! Bir kişinin ifadesi yalnızca bir kez alınır, o da avukat nezaretinde olmalıdır." dedi.

İşkenceye maruz kalanlardan H. A.'nın avukatı ise, müvekkilinin saatlerce kendisiyle görüştürülmediğini, saatler sonra görüştürüldükten sonra da ağır bir şekilde darp edildiğini belirttiğini söyledi.

Müvekkilinin tekme ve tokatlarla ağır şekilde şiddette maruz kaldığını söyleyen avukat, darp raporu için doktora gönderilmelerine rağmen doktorun darp raporu vermediğini bildirdi.

Bir diğer darp mağduru Furkan Gönüllüsü Y. T.'nin avukatı, kendi müvekkilinin de ağır darba uğradığını açıkladı. Adli Tıptan zorla darp raporu alabildiklerini söyledi.

Müvekkilleri hakkında endişeli olduklarını belirten avukatlar, emniyet bu uygulamalar son vermeli ve hukuk neyse gereği yapılmalı ifadelerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum