1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana Adeviyye Nöbetinde Son Gün
Adana Adeviyye Nöbetinde Son Gün

Adana Adeviyye Nöbetinde Son Gün

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun düzenlediği ve yoğun katılımdan dolayı Pazar gününe kadar (4 gün) uzatılan "5 Gün Adeviyye Nöbeti" dün akşam sona erdi.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 18:12A+A-

Nesibe DOĞRUYOL / Sütun Haber

Her Meydan Adeviyye Olsun etkinliği çerçevesinde Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformunun düzenlediği "5 Gün Adeviyye Nöbeti" 9. gününde bitti.

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu altında birleşen sivil toplum kuruluşları Mısır'da yaşanan darbe ve sonrasındaki katliamları protesto etmeye devam ediyor. Darbe yönetiminin Mısır halkının gösteri yaptığı Adeviye Meydanı'na operasyon düzenleyerek binlerce insanı katletmesi üzerine başlayan gösterilere Adanalılarda 9 gün boyunca desteğini esirgemedi.

Kıbrıs Caddesinden gelen grupla birlikte nöbetin son gecesi büyük bir kalabalığa dönüşürken, kunut ile kılınan yatsı namazında ise bazı vatandaşlar hasırların dışında namaz kılmak zorunda kaldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve bir kaç gecedir gönülleri fetheden Grup Diriliş en beğenilen parçaları ile sahne aldı. Ardından Mehmet Çelebi kısa bir açılış konuşması yaptı. Çelebi, "Kur'an hastalara şifa, ruhları uyandırmak için ya da yaşamak için mi gönderildi" diyerek şöyle devam etti. 

KUR'AN HAYATA GEÇİRİLMEDEN OLMAZ

"Bunların hiç biri tek başına yeterli değildir. Hz. Aişe'ye Efendimiz (as)'i sorduklarında "Siz hiç Kur'an okumuyor musunuz" diye cevap veriyor. İşte Kur'anı hayatımıza geçirmeden tek başına yeterli olmaz. Cihad sadece savaş değil. Kimin neye gücü yetiyorsa o dur. Amaç Allah için çalışmaktır. Zalimler unutmamalıdır ki onların bu dünyayı sevdikleri kadar Müslümanlar ahireti seviyor."

Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu adına konuşan Serdar Gürbey, platformun kuruluş amacından bahsederek, "Farklı STK'lardan bir araya geldik. Amacımız ümmet için ne yapabilirizdi. Rabbim bizim ellerimizle davasına yardımcı olmak için bu meydanda topladı. Ellerimizle uzanamadığımız yerlere duamız ile uzanmaya çalışıyoruz. İnşallah ellerimizin de uzandığı günlerde gelecektir." dedi.

Program içerisinde Mısır'dan canlı bağlantısı yapıldı. Telefon ile meydandaki Adanalılara seslenen Mısırlı kardeşimiz, sözlerine Adanalı halka ve etkinliği organize eden platforma teşekkür ederek başladı.

"Ümmet tektir ve tek kalacaktır. Bedel uğruna da olsa meydanları terketmeyeceğiz. Bizim direnişimiz sadece Mısır için değil, ümmet içindir. Darbe de aslında İslam'a yapılmış bir darbedir. Mısır ordusu darbeyi, Mursi İsrail'e hayır dediği için gerçekleştirdi. Sizin yanımızda olduğunuzu hissediyoruz. Bütün Müslümanlar darbeye karşı ayaklanmaya başladı, o yüzden binlerce insanı katlettiler. Allah'a sığınmak ve ondan yardım istemekten başka çaremiz yok. Sizleri Rabia'nın bir parçası olarak görüyoruz ve darbeciler gidip hak yerini bulana kadarda meydanlardan inmeyeceğiz. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Allah ecrinizi kat kat versin, unutmayın ki inanıyorsanız zafer sizindir."

ALLAH İÇİN ÇALIŞAN KAZANIR

Ankara'dan gelen konuğumuz Hasan Gümüştaş, zalimlerin yaptıklarının sonucunu çok iyi bildiklerini söylerken, önemli olanın onlara karşı durmanın olduğunun altını çizdi.

"Siz onları Kur'an bilmiyorlar mı sanıyorsunuz. Hayır, biliyorlar. Nasıl ki Müslümanlar zümre zümre cennete gireceklerse, zalimler de zümre zümre cehenneme atılacaklardır. Elbette kafirlerin durumu bu iken, Allah için canını ortaya koyanların durumu bir değildir. Cehennemin 7, cennetin 8 kapısı vardır. Sembolik bile olsa Rabbimiz bize merhametini göstermektedir. Efendimiz (as), Musab bin Umeyr'i Medine'ye gönderdiğinde ne hafızdı ne de alim birisi idi. Mekki ayetler yeni yeni iniyordu. Ama Mus'ab genç yaşına rağmen öyle bir çalışma yaptı ki bir kaç sene sonra "Gel Ya Rasulallah, Medine hazır" diyerek çağırdı. Ve Medine'de İslam devletinin temellerini attı. Şehitlerimize üzülüyoruz ama onlar en güzel yerde ağırlanacaklardır. Hz. Ebu Bekir gibi cennetin her kapısına ismimizi yazdırabiliriz. Bu bizim elimizde. Biz dünyada Allah'tan korkunun gereğini yaparak, korku ve hüznün olmadığı yeri arzuluyoruz. Şüphesiz ki çalışanların ecri ne güzeldir."

9. gününde sonra eren Adeviyye Nöbeti her akşam olduğu gibi dua ile kapatıldı.

adana-20130826-02.jpg

adana-20130826-03.jpg

adana-20130826-04.jpg

adana-20130826-05.jpg

HABERE YORUM KAT