1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Açlık sebebiyle Gazze'de normal büyüklükte bir bebek kalmadı
Açlık sebebiyle Gazze'de normal büyüklükte bir bebek kalmadı

Açlık sebebiyle Gazze'de normal büyüklükte bir bebek kalmadı

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukasının yol açtığı açlığın bebeklerin büyümesine engel olduğu ifade ediliyor.

17 Mart 2024 Pazar 11:30A+A-

Bir BM yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze 'deki insani durumun anneler ve bebekler için bir "kabus" olduğunu belirtti.

Açıklamaya göre bölgedeki doktorlar olması gerekenden küçük, hastalıklı ve ölü doğumlara, ayrıca yeterli anestezi olmadan yapılan sezaryen ameliyatlarına tanık alıyor.

BM Nüfus Fonu (UNFPA) Filistin temsilcisi Dominic Allen Kudüs'ten yaptığı video basın toplantısında "Gazze'den şahsen Gazze'deki bir milyon kadın ve kız çocuğu için ve özellikle de her gün doğum yapan 180 kadın adına dehşet içinde ayrılıyorum" dedi.

Allen, ihtiyacın özellikle büyük olduğu Gazze'nin kuzeyinde halen doğum hizmeti veren hastaneleri ziyaret ettikten sonra, "Doktorlar artık normal büyüklükte bebekler görmediklerini bildiriyorlar" dedi ve ekledi:

"Ancak gördükleri şey, trajik bir şekilde, daha fazla ölü doğum. Ayrıca yetersiz beslenme, dehidrasyon ve komplikasyonlardan kaynaklanan daha fazla yenidoğan ölümü."

Allen, İsrailli yetkililerin ebeler için kitler gibi bazı UNFPA sevkiyatlarına izin vermeyi reddettiğini söyleyerek "Bu bir insani krizden çok daha fazlası olan bir kabus. Bu bir insanlık krizi, felaketin de ötesinde." şeklinde konuştu.

Allen, konuştuğu herkesin "zayıflamış, bir deri bir kemik kalmış, aç ve hayatta kalma mücadelesinden dolayı bitkin olduğunu" söyledi.

İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 31 bin 553 Filistinli hayatını kaybetmiş durumda.

Şimdiye kadar yaklaşık 30 kişinin açlık sebebiyle can verdiği bölgede yüz binlerce kişi açlık ve yetersiz beslenmeyle karşı karşıya.

HABERE YORUM KAT