1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Açlık Grevindekilerin Hayatı Tehlikede”
Açlık Grevindekilerin Hayatı Tehlikede”

"Açlık Grevindekilerin Hayatı Tehlikede”

Milletvekili Dr. Ömer Abdurrazık, Batı Yaka’daki Abbas zindanlarında sürdürdükleri açlık grevleri dördüncü haftaya giren Hamas mensubu tutukluların hayatından endişe duyduklarını belirtti.

20 Aralık 2010 Pazartesi 20:57A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bugün (20 Aralık Pazartesi) özel bir demeç veren Abdurrazık "Ramallah yönetiminin zindanlarında bulunan tutukluların durumu özellikle de açlık grevi sürdürenlerin durumu endişe verici. 25 gündür açlık grevini yapan tutukluların hayatı tehlikede. Açlık grevi sürdüren tutukluların hayatından endişe ediyoruz. O nedenle bu konuda Abbas ve yönetiminin sorumluluk alıp onları serbest bırakması gerekir."

Başta Abbas ve yönetiminin yaşanan trajediye dur demesi gerektiğini söyleyen Abdurrazık, bu insanların hayatından herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

Vekil olarak yapılan hukuksuzlukları ve özgürlüklere karşı hak ihlallerini kınadıklarını belirten Abdurrazık, yapılan tutuklama, işkence ve baskıların Filistin anayasasına aykırı olduğunu ifade etti.

Abdurrazık sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kanun dışı güçlerin bu şekilde hak ihlallerini sürdürmemeleri gerekir. Yapılan tecavüzlere sorumluluk duygusuyla tavır alınması gerekir."

FEM

HABERE YORUM KAT