1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Açlık Grevindeki Gazeteci Konuşma Yetisini Kaybetti
Açlık Grevindeki Gazeteci Konuşma Yetisini Kaybetti

Açlık Grevindeki Gazeteci Konuşma Yetisini Kaybetti

İsrail'de hukuksuz hapis cezasını protesto için 2 aydan fazla bir süredir açlık grevinde bulunan Filistinli gazeteci Muhammed Keyk konuşma yetisini kaybetti.

01 Şubat 2016 Pazartesi 10:26A+A-

İsrail mahkemesinin defalarca başvuruya rağmen serbest bırakmayı reddettiği Keyk'i Emek Sağlık Kliniği'nden ziyaret etitğini anlatan avukatı Cevad Bulus gazetecinin sağlık durumunun ciddileştiğini belirtirken, "Çok hayati bir durumda. Konuşma yetisini kaybetti.  kulaklarında da yüzde  60 işitme kaybı var" dedi. 

Keyk'in eşi Fayiha Keyk de "Kocamı serbest bırakmak için neyi bekliyorlar" diye sordu. 

AFP'nin telefonla bilgi almak için aradığı hastane sözcüsü ise konuyla ilgili açıklama yapamayacağını söyledi. 

'İdari tutukluluk' uygulaması

33 yaşındaki Filistinli gazeteci Muhammed el Keyk, hapse atıldıktan sonra 24 Kasım'a açlık grevine başladı. Yemek yemeyi reddeden gazeteci, serbest bırakılana kadar açlık grevini sürdüreceğini açıkladı.

İsrail'de 'idari tutukluluk' adı altındaki keyfi uygulama, İsrail yargısının Filistinli tutukluları hiçbir suçlamada bulunmaksızın duruşmaya çıkarmadan hapse atmasını öngörüyor. Tutukluluk hali her 6 ayda bir yenilenebiliyor.

Adamer Mahkum Destek Ağı) Aralık 2015 itibariyle İsrail'de 6800 Filistinlinin hapiste olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan 660'ı 'idari tutuklu'.

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT