1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Açlık grevindeki Filistinli esir Hişam’ın durumu kritik
Açlık grevindeki Filistinli esir Hişam’ın durumu kritik

Açlık grevindeki Filistinli esir Hişam’ın durumu kritik

​​​​​​​139 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumunun iyice kötüleştiği ve her an hayatını kaybedebileceği öğrenildi.

02 Ocak 2022 Pazar 01:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

El-Halil’in güneyindeki Dura beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki Hişam Ebu Hevvaş, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor. Hişam’ın eylemi, 139. gününe girdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin aktardığına göre Filistin Sağlık Bakanlığı, açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve her an hayatını kaybedebileceğini açıkladı. Bakanlıktan bir heyetin esir Ebu Hevvaş’ı yattığı Assaf Harofeh Hastanesinde ziyaret ederek muayene ettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, muayene sonucu Ebu Hevvaş’ın bulanık görmeye başladığının ve konuşamadığının, adalelerinde erime meydana geldiğinin ve hareket edemediğinin, çevresinde olanları algılama gücünün azaldığının anlaşıldığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejimine baskı yapıp esir Ebu Hevvaş’ın Filistin hastanelerinin birinde tedavi görmesini sağlamaları için uluslararası örgütlere mektup gönderdiğini açıkladı.

Çocuklarının Hişam Ebu Hevvaş'ı ziyareti

İdari tutukluluk kararı donduruldu

İşgal yönetimi, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve hastaneye kaldırılması üzerine geçtiğimiz hafta Ebu Hevvaş’ın idari hapis cezasını dondurmuştu ancak Ebu Hevvaş, tutukluluğun tamamen kaldırılmasını ve serbest bırakılmayı talep ederek açlık grevine son vermeyi reddetmişti.

Ebu Hevvaş'ın avukatı Cevad Buls, kendisini son ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Ebu Hevvaş'ın gücünü tamamen kaybettiğini ve konuşmakta bile çok zorlandığını dile getirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği bilgilere göre evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş, Ekim 2020’de gözaltına alındı ve art arda altı aylık hapis cezalarıyla esir tutuldu. Ebu Hevvaş, daha önce de işgal rejimi zindanlarında 52 ayı idari hapis olmak üzere yaklaşık sekiz yıl yatmıştı.

Dura’da Hişam için gösteri

Öte yandan tutuklu esir Hişam Ebu Hevvaş'ın memleketi olan, Batı Şeria'daki El-Halil'e bağlı Dura kasabasında, esirin mücadelesine destek amacıyla 31 Aralık akşamı bir gösteri düzenlendi. Filistinliler farklı noktalardan Ebu Hevvaş’ın evine doğru yürüdüler.

Yürüyüşe katılanlar esirlere, direniş güçlerine ve Kassam Tugaylarının komutanı Muhammed Dayf'a desteklerini dile getiren sloganlar attılar. Göstericiler direniş hareketlerinden işgal rejiminin esirlere yönelik saldırılarına çok sert bir şekilde cevap vermesi ve esir Ebu Hevvaş'ın ve genelde tüm esirlerin hayatlarının kurtarılması için müdahalede bulunmalarını istediler. 

HABERE YORUM KAT