1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Absürt bahanelerle Afgan tıp öğrencisi deport ediliyor!
Absürt bahanelerle Afgan tıp öğrencisi deport ediliyor!

Absürt bahanelerle Afgan tıp öğrencisi deport ediliyor!

Son zamanlarda Türkiye’de yaşayan Afgan öğrenciler “kumar oynadıkları” gerekçesiyle sınır dışı ediliyor. Onlardan biri şu an Ankara’da aynı bahaneyle geri gönderme merkezinde tutulan tıp öğrencisi Muhammed Eyüp.

13 Ekim 2023 Cuma 11:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de son zamanlarda ülkede bulunan göçmenlere yönelik sınır dışı edilme politikası uygulanıyor.
Her hafta yayımlanan bültenlere göre aralarında çoğunlukla Afgan ve Suriyelilerin olduğu yüzlerce göçmen sınır dışı ediliyor. Bazıları ise son derece absürt gerekçeler uydurularak aynı işleme tabi tutuluyor. 
Ankara’da güvenlik güçlerince gözaltına alınan Afgan öğrencilerin ifadelerine göre, Afganlar “kumar oynuyorsun” denilerek  Geri Gönderme Merkezlerine gönderiliyorlar ve ardından sınır dışı ediliyorlar.
Ankara’da yaşayan 6. sınıf tıp öğrencisi Afgan Muhammed Eyüp de kumar oynadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Sınır dışı edilmek üzere Akyurt Geri Gönderme merkezinde tutulan Muhammed Eyüp’ün kumar oynamadığı çevresi tarafından biliniyor. 

Özgür-Der Ankara şubesi mensuplarının da yakinen tanıdığı Muhammed Eyüp’ün kumar oynadığı bahanesiyle sınır dışı edilmesi hukuksuzluğunun bir an evvel giderilmesi gerekiyor.

 

dr-001.jpgtrt-001.jpgffii-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum