1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "AB'nin yaptırım kararları bizi çok fazla ırgalamaz"
"AB'nin yaptırım kararları bizi çok fazla ırgalamaz"

"AB'nin yaptırım kararları bizi çok fazla ırgalamaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ile ilgili, "Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz." dedi.

09 Aralık 2020 Çarşamba 14:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu.

"AB'nin yaptırım kararları Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz"

Avrupa Birliği ile ilgili 10-11 bu konuda Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Zaten biz resmi olarak 1963'ten bu yana AB bize sürekli yaptırım uyguluyor. Hiç bir zaman AB dürüst davranmamıştır. Hiçbir zaman AB verdiği sözün arkasında durmamıştır. Fakat biz hep sabrettik hala da sabrediyoruz. Şu anda da atacakları adımlar nedir göreceğiz yalnız samimi, dürüst olan liderler bu sürece yönelik gayet dik duruyorlar. Türkiye'ye yönelik bu yaklaşımlara da sıcak bakmıyorlar.

"Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz"

Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar. Arnavutluk-Türkiye-Yunanistan arasında bir adım atılsın dendi bunda da masaya gelmediler. Bu tür masadan kaçma, yalan üzerine siyaset. Böyle bir yaklaşım içindeler. Biz ise yolumuza devam ediyoruz. Doğu Akdeniz ile alakalı olarak da bizler oradaki haklarımız neyse bu haklarımızı korumaya devam edeceğiz. KKTC'nin haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Fakat eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

HABERE YORUM KAT