1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD'ye Katliam Uyarısı: Lütfen Dikkat!
ABDye Katliam Uyarısı: Lütfen Dikkat!

ABD'ye Katliam Uyarısı: Lütfen Dikkat!

ABD saldırısında yine savunmasız çocuk ve kadınlar can verirken, Afgan yetkililer Amerika'yı “Lütfen, daha dikkatli olun!” diye uyarmakla yetindi!

22 Aralık 2010 Çarşamba 15:29A+A-

Afganistan'ın Helmand Valisi, dün düzenlenen Amerikan saldırısında beş savunmasız insanın ölmesinin ardından NATO'dan operasyonlarında daha dikkatli olmasını istedi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün vilayetin Sangin bölgesinde ABD askerlerinin "militan" oldukları iddiasıyla katlettiklerinin üç kadınla iki çocuk olduğu belirtildi.

NATO, dünkü olayla ilgili olarak soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Sivil kayıplarıyla ilgili görüşlerini açıkça dile getiren Afgan yetkilileri, uluslararası güçleri sivil kayıplarını önlemek için yeterli çabayı göstermemekle suçladı!

SİVİL KAYIPLAR ARTTI

Afganistan'da sivil zayiatın bu yılın ilk 10 ayında bir önceki yıla göre yüzde 20 arttığı bildirildi. BM'nin Afganistan raporuna göre, ocak-ekim ayları arasında çatışmalarla bağlantılı olarak 2412 sivil öldü, 3803 sivil yaralandı.

Buna göre, ABD saldırılarında 742 sivil hayatını kaybetti.

Raporda, Amerikan hava güçlerinin hazirandan eylüle kadar 2100 bomba ve füze attığını, bunun geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 50 daha fazla olduğu da kaydedildi.

Afgan işgaline Alman Kilisesi desteği!

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya

Alman Savunma bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, Dışişleri bakanı Guido Westerwelle'nin Afganinstan'dan önümüzdeki yıldan itibaren çekilmeye başlanması gerektiği yönündeki teklifine karşı çıkarak, bu konuda acele edilmemesi için hükümeti uyardı. Kilise de Guttenberg'e destek vererek, önümüzdeki yıl çekilmeye karşı çıktı.

Westerwelle geçen hafta önümüzdeki yıldan itibaren Afganistan'daki Alman askerlerinin geri çekilmeye başlaması gerektiğini söylemişti. Alman birinci resmi televizyon kanalı ARD'ye konuşan Guttenberg, 'Belli bir konuda iddialı olmak maksadıyla, kendim ve hükümet adına, (Afganistan'da) geride kalan askerlerimizin güvenliğinin tehlikeye düşmesi sorumluluğunu üstlenemem.' dedi.

İşgale Katolik Kilise'den destek

Alman Savunma bakanı Guttenberg'e Katolik Kilise'den destek geldi. Alman Katolik Kilisesi Başpiskoposlar Konferansı başkanı ve Freiburg Başpiskoposu Robert Zollitsch, siyasi sorumluları, dar zamanda hırslı planlarla hareket etmeye karşı uyardı. Zollitsch 'Afgan halkının refahı'nın siyasi çevrelerin tutkularından daha önemli olduğunu söyledi.

Salı günü Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Zollitsch, uluslararası Afganistan siyasetinin, geçtiğimiz yıllarda, önceden belirlenen hedeflerin çok azına ulaşılabildiğini belirtti. Başpiskopos bazı ilerlemelere rağmen, yapılanların hiçbirinin gerçekten kalıcı ve sağlam olmadığını kaydetti.

Westerwelle'nin Afganistan'dan erken çekilme teklifine ise Sosyal Demokrat Parti SPD'den destek verildi. SPD Genel başkanı Sigmar Gabriel, partilerinin parlamentoda Alman Federal Ordusu'nun yeni görevi konusunda 'evet' oyu verebilmesi için Afganistan'dan çekilmenin şart olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT