1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. “ABD’nin Öldürdüğü Siviller ‘Taliban Savaşçısı’ Olarak Lanse Ediliyor”
“ABD’nin Öldürdüğü Siviller ‘Taliban Savaşçısı’ Olarak Lanse Ediliyor”

“ABD’nin Öldürdüğü Siviller ‘Taliban Savaşçısı’ Olarak Lanse Ediliyor”

ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin ABD destekli medyada yer alan haberlerde “Taliban savaşçısı” olarak lanse edildiği bildirildi.

20 Şubat 2018 Salı 14:31A+A-

Afganistan’da ABD ye ait insanlı ve insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitiren sivillerin “Taliban savaşçısı” olarak lanse edilmesi ülke içinde tepkilere neden oluyor.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, TOLO News başta olmak üzere ülkede ABD tarafından kurulduğu belirtilen ve desteklenen medya kuruluşları, ABD’nin düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin “Taliban savaşçısı” olduğunu iddia ediyor.

Özellikle ülkenin kuzeyi ve doğusunda ABD tarafından Taliban ve IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirildiği öne sürülen hava saldırılarının tamamında oldukça fazla sivil kaybı yaşanması, ABD destekli medya kuruluşları tarafından gündeme alınmamıştı.

8 Sivil Daha ABD Saldırısında Can Verdi

Afganistan’ın kuzeyindeki Farah vilayetine bağlı Bala Bulak ilçesinde ABD’ye ait insansız hava araçlarıyla düzenlenen ve en az 8 sivilin yaşamını yitirdiği saldırı, ABD destekli medya tarafından “8 Taliban Savaşçısı Öldürüldü” şeklinde servis edildi.

Haberin bu şekilde sunulmasına tepki gösteren Afganistanlı gazeteci Emran Feroz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, yaşamını yitiren sivillerin hiçbir delil olmadan “savaşçı” olarak etiketlenmesine karşı çıktı.

Taliban: Badahşan’da Siviller Hedef Alındı

Geçtiğimiz günlerde ABD’ye ait B-52 ağır bombardıman uçakları tarafından Afganistan’ın kuzeyindeki Badahşan vilayetinde hava saldırıları gerçekleştirilmiş, ABD kaynakları tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilen saldırılarda “Uygur savaşçıların” hedef alındığı iddia edilmişti.

Badahşan vilayetinde düzenlenen saldırılarla ilgili bir açıklama yayımlayan Taliban sözcülüğü ise, saldırılarda hiçbir savaşçının zarar görmediğini, hedef alınan yerlerin sivil yerleşim birimi olduğunu ifade etmiş, bombardımanda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını açıklamıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT