1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD’nin Kudüs Vetosuna Gazze’de Protesto!
ABD’nin Kudüs Vetosuna Gazze’de Protesto!

ABD’nin Kudüs Vetosuna Gazze’de Protesto!

Filistinliler, ABD’nin Kudüs vetosunu protesto etmek amacıyla Gazze’de yürüyüş düzenledi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 16:12A+A-

ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunulan Kudüs’le ilgili karar tasarısını veto etmesi Gazze’de protesto edildi.

AA’da yer alan habere göre, Filistinli grupların çağrısı üzerine düzenlenen yürüyüşe katılan yüzlerce Filistinli, karar tasarısının kabul edilmemesini eleştiren yazıların olduğu pankartlar taşıdı.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi Ziyad Cargun, gösteride yaptığı konuşmada, “Filistin yönetimini Oslo Anlaşması’nı feshetmeye, güvenlik ve ekonomik sınırlamalarından kurtulmaya ve İsrail’i tanımaktan vazgeçmeye davet ediyoruz.” dedi.

Filistin yönetiminden Filistin Kurtuluş Örgütü’nü etkin hâle getirmek ve Kudüs’e yönelik saldırılarla başa çıkmanın yollarını aramak için olağanüstü bir toplantı düzenlemesi talebinde bulunan Cargun, 26 yılı aşkın süredir devam eden müzakerelere alternatif olarak BMGK gözetiminde yeni bir uluslararası konferans düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Cargun ayrıca, Filistin yönetiminin Gazze’ye uyguladığı yaptırımları kaldırması gerektiğinin altını çizerek “Filistin davasını kuşatan tehlikeyle başa çıkmak için tüm Filistinli grupların katılımı ile bir ulusal hükümet kurulması çağrısı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

abdnin_kudus_vetosuna_gazzede_protesto_2.jpg

abdnin_kudus_vetosuna_gazzede_protesto_3.jpg

Türkiye’nin öncülüğünde Mısır tarafından BMGK’ya sunulan ve ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği kararın ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olması sebebiyle “hukuken geçersiz” sayılmasını öngören tasarı, Konsey’in 15 üyesinin 14’ünün lehte oyuna karşın ABD tarafından veto edilmişti.

HABERE YORUM KAT