1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. ABD’nin Kudüs Provokasyonu Lübnan'da Protesto Edildi
ABD’nin Kudüs Provokasyonu Lübnan'da Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs Provokasyonu Lübnan'da Protesto Edildi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce kişi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

16 Aralık 2017 Cumartesi 13:16A+A-

Filistinli grupların çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Beyrut'ta iki gösteri düzenlendi.

Beyrut'un merkezindeki Muhammed el-Emin Camisi önünde toplanan çok sayıda Filistinli mülteci ile Lübnanlı, "Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir" yazılı pankartlar ile Filistin bayrakları taşıdı. Göstericiler sık sık ABD, Trump ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun (ESCWA) Beyrut'taki merkezi önünde düzenlenen ikinci gösteriye de yüzlerce kişi katıldı.

Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği gösteride, ABD'nin Kudüs kararının reddedildiğini ifade eden sloganlar atıldı.

Filistin bayrakları taşıyan ve BM binası önünde Kudüs'ün fotoğraflarını sergileyen göstericiler, toplu şekilde Filistin marşları söyledi.

DOĞU KUDÜS'TE LÜBNAN BÜYÜKELÇİLİĞİ GİRİŞİMİ

Öte yandan Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ise dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmede "işgal altındaki Doğu Kudüs'te Lübnan'a ait bir büyükelçilik açmak istediklerini söylediğini" aktardı. Basil, bu amaca hızlıca ulaşılması için Abbas'ın kendisine destek sözü verdiğini belirtti.

Lübnan kabinesinin dünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada da ABD Başkanı Donal Trump'ın Kudüs kararının meşru olmadığı vurgulanarak Dışişleri Bakanı Basil'in önerdiği Doğu Kudüs'te Lübnan'a ait bir büyükelçilik açılması yönündeki tasarının araştırılması için bir bakanlık komitesi kurulmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Meclis Başkanı Nebih Berri ise konuya ilişkin açıklamasında, tasarının iyi niyet taşıdığını ancak kabul etmeyeceğini belirterek, "Bu yaklaşım onay veremeyeceğim bir şey. Niyet iyi, ancak Filistin için sadece tek bir Kudüs var." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'^den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT