1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “ABD’nin Kudüs Kararına Karşı Uzun Soluklu Bir Strateji Oluşturulmalı”
“ABD’nin Kudüs Kararına Karşı Uzun Soluklu Bir Strateji Oluşturulmalı”

“ABD’nin Kudüs Kararına Karşı Uzun Soluklu Bir Strateji Oluşturulmalı”

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, ABD’nin Kudüs kararına karşı uzun soluklu bir strateji oluşturulması gerektiğini belirtti.

27 Aralık 2017 Çarşamba 14:59A+A-

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Fas’ta koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (PJD) başkent Rabat’taki genel merkezinde konuştu.

PJD’den yapılan yazılı açıklamada, Meşal’in burada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararıyla mücadele için yapılması gerekenleri üç adımda açıkladığı belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, öncelikle Washington yönetimini söz konusu karardan vazgeçmeye mecbur bırakacak çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Meşal, “İkinci adım ise uzun soluklu bir strateji oluşturulmasıdır. Çünkü ABD Başkanı Donald Trump, Arap ve Müslüman ülkelerde söz konusu karara tepkilerin bir anlık hamasetten kaynaklandığını ve kısa sürede bu coşkunun söneceğini tahmin ediyor. ABD’nin kararı karşısındaki duruşun sürekli olması gerekiyor.” dedi.

Son adım olarak Filistin’e yönelik destek kapsamındaki çalışmaların mümkün olan tüm alanlarda çeşitlendirilmesinin önemini vurgulayan Meşal, “Filistin halkı son nefesine kadar direnişe devam edecektir. Çünkü Kudüs, onların kırmızı çizgisidir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT