1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD’nin Kudüs Kararı Bingöl’de Lanetlendi
ABD’nin Kudüs Kararı Bingöl’de Lanetlendi

ABD’nin Kudüs Kararı Bingöl’de Lanetlendi

ABD’nin Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti ilan etmesi Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun düzenlediği basın açıklamasında tel’in edildi.

08 Aralık 2017 Cuma 16:09A+A-

“Öfke Cuma”sı olarak belirlenen Cuma’da, namazı müteakip Türkiye’nin çoğu yerinde olduğu gibi Bingöl’de de Amerika’nın kararı protesto edildi. Kudüs’ü İşgalci İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararının Müslüman halklar nezdinde hiçbir kıymetinin olmadığı ifade edildi. İsrail’in sadece Kudüs’te değil tüm Filistin topraklarında işgalci olduğu gerçeğinin unutulmayacağının dile getirildiği eylemde sık sık ‘Kahrolsun ABD Kahrolsun İsrail!’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!’, ‘Yaşasın Ümmet Dayanışması!’, ‘Katil İsrail Filistin’den Defol!’ sloganları atıldı.

Eylemde ‘Kudüs Ümmetin Onurudur; Onuruna Sahip Çık’ ve ‘Mescid-i Aksa Onurumuzdur; Koruyacağız’ pankartlarıyla, ‘Siyonist Elçilik Kapatılsın’, ‘Gazze’ye Halep’e Direnişe Bin Selam’, ‘Bingöl’den Kudüs’e Bin Selam’ ‘Aksa’nın Kahraman Muhafızlarına Bin Selam’ dövizleri taşındı. Bir araya gelen Müslümanlar adına Orhan Buğrahan’ın basın açıklaması okuduğu eylem, Sadullah Arpa Hocanın duasıyla sona erdi.  Okunan basın açıklamasının metni;

dsc_2265.jpg

dsc_2266.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Değerli Kardeşler,

Kıymetli Basın Mensupları ;

Her geçen gün İslam coğrafyası, küresel Haçlı zihniyetinin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün Avrupa’nın merkezinde Bosna da yaşanan soykırım; bugün Arakan’da yaşanan insanlık dramı, Suriye’de kimyasal silahlarla katledilen  Müslümanlar… Ölenler hep Müslüman.. Yine Müslüman.. Yine Müslüman…

Kıymetli kardeşler, bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenmektedir. Saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm, kuklası olan TRUMP aracılığıyla ilk kıblemiz KUDÜS’ümüzü işgalci Siyonistlerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur. Bizim için hiçbir hükmü olmayan bu beyan için Merhum Sairimizin deyimiyle de diyoruz ki :

‘Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın,

Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın’    

Malumunuz ilk kıblemizin bulunduğu Filistin, 1948 den beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal edilmekte, cami avlusunda katliamlar işlenmekte, ezan yasaklanmaktadır. Son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesinin Müslümanlar için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyor, ve İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan , İsrail’den değil, yalnızca  ALLAH tan korkmaya ve ona  teslim olmaya davet ediyoruz..

Kendisini Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan birleşmiş milletler güvenlik konseyini bütün düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.

 İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da ezan susturulmaya çalışılırken, savunmasız kardeşlerimiz şehit edilirken bu zulmü dillendirmenin dahi anti-semitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Ve Müslümanların katledilmesine sessiz kalan, bu hukuk sistemini tanımıyoruz.

Filistin’de,  Suriye’de, Moro’da, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da,  Bosna’da, Arakan’da ve tüm Mazlum Coğrafyalardaki kıyımlar ortada iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesini, vahşi ve saldırgan bir medeniyetin ‘Algı Operasyonu’ olarak görüyoruz.

Tüm Dünya ya hatırlatmak isteriz ki İslam Ümmetinin yiğit evlatları, tarihin kendilerine yüklediği kutsal misyonu hakkıyla ifa edecek; Din, Dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya devam edecektir.

Kendilerini Dünya’nın efendisi; Dünya’nın diğer kalanını da kendi kölesi olarak gören bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını lanetliyoruz.

Şimdi, yeni üretilen silahların İslam coğrafyası üzerinde tatbikatının yapılmasına göz yuman, ilk kıblesine el uzatılan, İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz:

Daha neyi bekliyorsunuz?    Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve bunları görmezden geleceksiniz?

Celladına diz çöküp, celladından af dileme gafletinden kurtulunuz ve unutmayınız ki  kalbinizde Kudüs yoksa, kalbiniz yoktur.

Dünya var oldukça, Kudüs bizimdir ve Filistin, sadece Filistinlilerin değil; tüm İslam Aleminin meselesidir. Ümitvar olunuz, Hanzala bu kez yüzünü dönecek;

Merhum Erbakan hocamızın deyimiyle: Gün gelecek, İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki, hayatı gözünün önünden ‘Gazze Şeridi’ gibi geçecek…

Kamuoyu’na saygı ile duyurulur.

Selam ve dua ile…

img_5720.jpg

img_5727.jpg

img_5736.jpg

img_5797.jpg

img_5834.jpg

img_5867.jpg

img_5869.jpg

img_5877.jpg

Haber: Ümit Kudbay
Fotoğraf: Mehmet Akça - Muhammed Şirin Celayir

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT