1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD’nin Kararları Gazze’de Protesto Edildi!
ABD’nin Kararları Gazze’de Protesto Edildi!

ABD’nin Kararları Gazze’de Protesto Edildi!

Gazze’deki Filistinli mülteciler, ABD’nin Kudüs ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) kararlarına tepki gösterdi.

13 Şubat 2018 Salı 17:01A+A-

ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Filistin’e yönelik yardımlarını askıya alması yönündeki kararları, Gazze’de protesto edildi.

AA’da yer alan habere göre, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Mülteciler Halk Komiteleri’nin düzenlediği eylemde, ABD’nin kararlarına tepki gösteren dövizler taşındı.

Komite Başkanı Atıf Ebu Hamade, “Halk Komiteleri, ABD’nin Kudüs ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) kararlarını kabul etmiyor. Bu kararların, Filistin meselesinin temel değişmezlerini hedef aldığını düşünüyoruz.” dedi.

Ebu Hamade, ABD’nin UNRWA kararıyla şantaj yapmak ve Filistinlilere siyasi çözümü dayatmak istediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen yıl aralık ayında Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdığını duyurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert da 16 Ocak’ta yaptığı açıklamada, “UNRWA’ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün tekrar gözden geçirmek üzere askıya alındığını” belirtmişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT