1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde 3 Mahkûm Firar Etti
ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde 3 Mahkûm Firar Etti

ABD'nin Kaliforniya Eyaletinde 3 Mahkûm Firar Etti

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yüksek güvenlikli bir cezaevinden 3 mahkûmun firar ettiği duyuruldu.

26 Ocak 2016 Salı 07:40A+A-

Kaliforniya eyaletindeki, 20 yıl önce hizmete giren 900 kişilik yüksek güvenlikli cezaevinden cuma günü firar eden üç mahkûmun, önce bir buçuk santimetre kalınlığındaki çelik parmaklıları keserek binanın su tesisatından çatıya, ardından da çarşaflardan yaptıkları iplerle yere inerek cezaevinden kaçtığı açıklandı.

Orange County Şerif Bürosu'nun halkla ilişkiler görevlisi Jeff Hallock, basın toplantısında firarın, “çok iyi düşünülerek planlanmış” olduğunu ifade etti.

Hallock, Santa Ana Cezaevi'nden planlı bir kaçışa imza atan firarilerin Jonathan Thieu (20), Hossein Nayeri (37) ve Bac Duong (43) adlı mahkûmlar olduğunu bildirdi.

Yakalanmalarına Yardımcı Olacaklara 50 Bin Dolar Ödül

Firarilerin yakalanmasına yardımcı olacaklara, 20 bin doları FBI'dan ve 30 bin doları da USMS'den olmak üzere, toplam 50 bin dolar ödül verileceği duyuruldu.

Kaliforniya'nın güneyindeki Santa Ana Cezaevi'ndeki firar olayı nedeniyle ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ve ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı federal kolluk kuvveti (USMS) geniş çaplı bir operasyon başlattı.

ABD'de daha önce Haziran 2015'te New York eyaletindeki yüksek güvenlikli bir cezaevinde yatan David Sweat (35) ve Richard Matt (49) adlı mahkûmlar firar etmişti. Firari Matt, 26 Haziran'da Vermont gümrük ve sınır güvenlik ajanının açtığı ateş sonucunda öldürülürken, yaklaşık bir hafta sonra da Sweat yaralı olarak yakalanmıştı. İki mahkûmun, yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz merkezinden firarı, uzun süre ülke gündeminde yer almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT