1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'li Polisin İsmini Açıkladı, Hesap Askıya Alındı
ABD'li Polisin İsmini Açıkladı, Hesap Askıya Alındı

ABD'li Polisin İsmini Açıkladı, Hesap Askıya Alındı

Twitter, silahsız bir siyahi genci vurduğu için olayların çıkmasına sebep olan polisin ismini açıklayan Anonymous’un hesabını anında askıya aldı.

15 Ağustos 2014 Cuma 11:37A+A-

Küresel siber korsan örgütü Anonymous, ABD’de silahsız siyahi bir genci öldürdüğü öne sürülen polisin ismini açıklayınca, Twitter örgütün hesabını askıya aldı.

Cumartesi günü ABD’nin Missouri eyaletinin St. Louis kentinde siyah bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesi üzerine başlayan olaylar, internette de yankı buluyor. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Twitter, genci vurduğu öne sürülen polis memurunun adını duyuran Anonymous hesabını askıya aldı. Kapatılan TheAnonMessage hesabı, 18 yaşındaki Michael Brown'un öldürülmesi üzerine eylem çağrısında da bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter, ''kullanıcıların başka birilerinin özel veya hassas bilgilerini içeren mesajlar atılamayacağı veya yayımlayamayacağı'' ve "başkalarına karşı belirli şiddet tehditleri içeren mesajlar gönderilemeyeceği veya yayınlanamayacağı'' kurallarını hatırlattı.

St. Louis'nin çoğunlukla siyahların yaşadığı Ferguson kasabasında, 9 Ağustos Cumartesi gecesi 18 yaşındaki Michael Brown polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Görgü tanıkları, Brown’ın vurulmadan önce polise silahsız olduğunu göstermek amacıyla ellerini havaya kaldırdığını söylerken, polis ise siyahi gencin kendisiyle kavga ettiğini iddia ediyor.

 

HABERE YORUM KAT