1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. AB'den Türkiye'ye mülteciler için 3 milyar Euro'luk destek planı
AB'den Türkiye'ye mülteciler için 3 milyar Euro'luk destek planı

AB'den Türkiye'ye mülteciler için 3 milyar Euro'luk destek planı

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin doğu sınırında mülteci geçişinin kontrolünün ve barıma imkanlarının sağlanması için hükümete ek fon önerisinde bulunmaya hazırlandığı bildirildi.

24 Haziran 2021 Perşembe 11:47A+A-

Bloomberg ajansı ve Guardian gazetesinin Avrupa Komisyonu iç yazışmasına dayandırdığı haberlerine göre Avrupa Komisyonu, "mültecilerin ve göçmenlerin Avrupa'ya ulaşmasına engel olmak için Türkiye'nin doğusunda, sınır kontrolüne 3 milyar euro ek fon sağlamayı" planlıyor.

Guardian, AB'nin Türkiye'deki mülteciler ve göç politikalarında kullanılması amacıyla bütçe ayrılması önerisinin Perşembe günü AB liderlerinin zirvesinde görüşüleceğini yazdı. Bu meblağın bir kısmının da sınır kontrollerinde kullanılmasının önerildiği belirtildi.

Bloomberg de bu önerinin Ankara ile Brüksel arasında gerilimin azaltılmasına yönelik işaretlerden biri olduğunu ifade etti.

Bloomberg haberinde AB'nin 2024 bütçesinden sağlaması öngörülen 3 milyar euro'luk meblağın Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin "sağlık hizmetleri, eğitimi, sosyal koruması, becerilerin gelişimi ve iş fırsatları yaratılması" için kullanılmasının önerildiği belirtildi.

Belgeye göre bu yeni önerilen miktar, Türkiye'nin 2022 başına kadar mülteciler için hayata geçirmesi planlanan 535 milyon euro'luk insani yardım projelerine ek olarak ayrılacak.

HABERE YORUM KAT