1. HABERLER

  2. HABER

  3. AB'den Hakaret İçerikli Filme Kınama
ABden Hakaret İçerikli Filme Kınama

AB'den Hakaret İçerikli Filme Kınama

Mursi'yle görüşen AB Komisyonu Başkanı Barroso, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi kınadı.

13 Eylül 2012 Perşembe 15:33A+A-

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi kınadı, ifade özgürlüğünün kötüye kullanılmaması uyarısında bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle görüşen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso,  "Avrupa Birliği daima aşırılık için dini kullananları kınamıştır. İslam ve diğer bütün dini inançlara en derinden saygı duyuyorum. İslam ya da diğer dinlere karşı gördüğümüz bu tür eylemler kabul edilemez. İfade özgürlüğü nefret, hoşgörüsüzlük ya da önyargı propagandasıyla çatıştırılmamalıdır. Bazen karşılaştığımız, dinlere ve insanlara karşı nefret yayan oluşumları şiddetle kınıyorum" dedi.

Bu tür provokasyonların masumların öldürülmesine meşruiyet sağlamayacağını da vurgulayan Barroso, Libya'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçisi ve 3 Amerikalının öldürülmesini de kınayarak gelecekte bu tür olayların tekrarlamaması için gereken tüm önlemlerin alınmasını istedi.

Esed Derhal Terk Etmeli

Suriye konusuna da değinen Barroso, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den derhal ülkeyi terk etmesini istedi. Barroso, "Çünkü halkını katleden bir devlet başkanının bu görevde kalma hakkı yoktur. Bunu kabullenmek mümkün değil. Kapsayıcı bir demokrasiye geçiş olmalı" şeklinde konuştu. Barroso, uluslararası toplumdan Suriye'nin demokrasiye dönüşümünde üzerlerine düşeni yapmalarını talep etti.

Mursi de Kınadı

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi de Müslümanlara hakaret eden ve İslam dünyasında büyük öfke doğuran ABD yapımı filmi şiddetle kınadığını belirtti.

Bu tür provokasyonlara kaynaklık edenlere ve nefreti körükleyenlere hep karşı duracaklarını kaydeden Mursi, Amerikan halkının büyük çoğunluğunun da bu provokasyonu onaylamadığını ifade etti.
Bu tür provokasyonlar nedeniyle Mısır'da elçiliklere ya da yabancılara yönelik saldırılara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Mursi, "Halkımız medenidir ve hukuka aykırı eylemleri reddeder" dedi.

Muhammed Mursi, Barroso'nun Esed'e yaptığı çağrıya katıldığını belirterek "Bu konuda bütünüyle mutabık kaldık. Halkını katleden bir devlet başkanı hiçbir makamda kalamaz" dedi. AA

HABERE YORUM KAT