1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'den Klasik Tepki: İsrail'in Savunma Hakkı...
ABD'den Klasik Tepki: İsrail'in Savunma Hakkı...

ABD'den Klasik Tepki: İsrail'in Savunma Hakkı...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'in operasyonlarının atılan roketler sebebiyle olduğunu iddia etti, roketleri kınadıklarını ifade ederek İsrail'in savunma hakkını desteklediklerini söyledi.

08 Temmuz 2014 Salı 12:37A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "İsrail'e yönelik devam eden roket atışlarını kuvvetle kınıyoruz. Ayrıca İsrail'in bu saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

Psaki'ye günlük basın brifinginde İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili sorular da yöneltildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin haftasonunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını bildiren Psaki, görüşmede Kerry'nin öncelikle, iki taraf arasında artan gerilimden duydukları kaygıyı yinelediğini belirtti.

Psaki, Kerry'nin, iki tarafa da yaptığı gibi Netanyahu'ya da itidalli davranma ve durumu daha da istikrarsızlaştıracak adımlar atmaktan kaçınma çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Bir soru üzerine Psaki, "İsrail'e yönelik devam eden roket atışlarını kuvvetle kınıyoruz. Ayrıca İsrail'in bu saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Psaki, İsrail askerleri tarafından gözaltında dövülen Filistin asıllı ABD vatandaşı 15 yaşındaki Tarık Ebu Hudayr'le ilgili bir soru üzerine de Hudayr'ın gözaltındayken şiddetli biçimde dövülmesinden "şok olduklarını" ve olayı kınadıklarını belirtti. "Bir tutukluyu gözaltındayken dövmenin hiçbir zaman haklı gerekçesi olamaz" diyen Psaki, güvenilir soruşturma çağrısını yineledi.

80 ROKET ATILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Gazze'den İsrail'in güneyine 80 roket atıldığı iddia edildi.

İsrail işgal kuvvetlerinden bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in güneyine akşam saatlerinde 80 roket atıldı. Kudüs, atılan roketlere hedef olmadı. Ancak Kudüs'ün güneyinde de uyarı sirenleri çaldı" dedi.

Kudüs'te önceki güne göre tansiyon düşmüş durumda. Yer yer ara sokaklarda düşük yoğunluklu çatışmalar yaşanmasına rağmen olayların en fazla yoğunluk kazandığı Şufat bölgesinde sabah saatlerinde esnaf dükkanlarını açmaya başladı. Henüz tramvay seferlerine başlanmamakla birlikte gün içinde yolcu almadan deneme seferleri yapıldığı görüldü.

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Mick Rosenfelt ise Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr cinayeti soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, tutuklanan 6 Yahudi yerleşimcinin sorgularının sürdüğünü belirterek "Cinayeti itiraf ettikleri yönünde bir bilgiyi henüz doğrulamamız söz konusu değil" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum