1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’den İsrail’e İran Rüşveti
ABD’den İsrail’e İran Rüşveti

ABD’den İsrail’e İran Rüşveti

Amerikan yönetimi İran ile nükleer anlaşmaya itiraz etmemesi için İsrail’e sus payı olarak askeri yardım miktarını 1 milyar dolar artırdı. ABD, İsrail’e verilecek F-35 adetini de 50’nin üzerine çıkartıyor.

28 Mayıs 2015 Perşembe 15:00A+A-

Yeni Şafak'tan Zeynep Gül'ün haberine göre; ABD'nin İran'la varılan nükleer uzlaşıya muhalefet etmemesi karşılığında İsrail'e yaptığı askeri yardımların ölçeği giderek artıyor.

İsrailli kaynaklar ABD'den yapılan yıllık yardımın 3 milyar dolardan 4 milyar dolara çıkacağını söyledi. ABD'nn yapacağı yardıma, 'Demir Kubbe' savunma sisteminde kullanılmak üzere gönderdiği füzeler ve istihbarat amaçlı yüksek teknoloji sistemleri gibi özel hibelerin dahil olmadığı kaydedildi.

'CÖMERT OBAMA'

Yedioth Ahronoth'un haberine göre ABD, İsrail ordusunu güçlendirmeye yönelik “telafi” listesi hazırladı. İsrail ordu yetkilileri ise, “Müzakerelerde İran ile anlaşmak zorunda kalan Obama'nın İsrail'e karşı cömert olacağını tahmin ediyoruz” dedi. ABD, bir hafta önce İsrail'le akıllı bomba ve anti-tank füzeleri içeren silah anlaşmasını onaylamıştı. Daha önce de ABD'den İsrail'e teslim edilecek 'Müşterek Taarruz Uçağı' F-35'lerin adetinin artırılması görüşülmüş ve bu sayının 50'nin üzerine çıkarılması gündeme gelmişti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT