1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD'de Tutsak Olan Ebu Enes Libi Hastanede Öldü
ABD'de Tutsak Olan Ebu Enes Libi Hastanede Öldü

ABD'de Tutsak Olan Ebu Enes Libi Hastanede Öldü

ABD'nin Kenya ve Tanzanya’daki büyükelçiliklerine saldırılar nedeniyle suçlanan Ebu Enes Libi, 12 Ocak'ta başlayacak mahkemeye günler kala New York'ta öldü.

03 Ocak 2015 Cumartesi 21:53A+A-

Ebu Enes Libi’nin avukatı Bernard Kleinmen, Cuma günü yaptığı açıklamada müvekkilinin New York’ta tedavi gördüğü hastanede öldüğünü açıkladı.

Kleinmen, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada 50 yaşındaki müvekkilinin karaciğer kanseri olduğunu ve sağlık durumunun Aralık ayında çok bozulduğunu belirtti.

Gerçek ismi Nezih Rakii olan Ebu Enes Libi'nin El Kaide'nin lider kadrosunda bulunduğu iddia ediliyordu. Libi, 5 Ekim 2013’de Amerikan özel birlikleri tarafından Libya'da kaçırıldı. Amerikan Soruşturma Bürosu (FBI)’ın en çok arananlar listesinde yer alan Libi tutuklanmasının ardından bir savaş gemisinde sorgulandı ve 12 Ekim’de FBI’ya teslim edildi. Olayın ardından Libya hükümeti Amerika'dan açıklama yapmasını istemişti. 

Libi'nin başına 5 milyon dolar ödül konulmuştu. 

Ebu Enes Libi ile birlikte Suudi Arabistanlı işadamı Halid Fevaz ve Mısır vatandaşı Adil Abdulbari 1998 yılında Amerika’nın Kenya ve Tanzanya büyükelçiliklerini bombalama suçlamasıyla 12 Ocak'ta mahkemeye çıkarılacaktı. Saldırılarda 12’si Amerikalı 244 kişi ölmüş, 5 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Libi ve Suudi işadamı suçlamaları reddetmişti. Mısır vatandaşı Adil Abdulbari ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmişti.

Ebu Enes Libi'nin Ekim 2013 Libya'dan ABD kuvvetleri tarafından kaçırılma görüntüleri:

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT