1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. ABD, Yemen'deki Husileri terör örgütleri listesinden çıkardı
ABD, Yemen'deki Husileri terör örgütleri listesinden çıkardı

ABD, Yemen'deki Husileri terör örgütleri listesinden çıkardı

​​​​​​​ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Yemen'deki Husileri yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını açıkladı.

13 Şubat 2021 Cumartesi 02:41A+A-

Antony Blinken, "16 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere, Yemen'de Husiler olarak ifade edilen Ensarallah örgütüne yönelik Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası ve Yabancı Terör Örgütleriyle ilgili 13224 Nolu Başkanlık Kararnamesi kapsamında Küresel Özel Terör Örgütü tanımlamasını kaldırıyorum" dedi.

Söz konusu kararın, Yemen'de insani durumun son derece kötüleşmesi nedeniyle alındığını belirten Blinken, "Birleşmiş Milletler (BM), insani yardım kuruluşları ve Kongredeki iki parti üyelerinin bu tanımlamanın Yemenlilere gıda ve yakıt gibi temel ihtiyaçların ulaşmasına çok kötü etki ettiğine dair uyarıları dikkat aldık" açıklamasını yaptı.

ABD'den diyalog çağrısı

ABD'nin politikasının, Yemen'e insani yardımları engellememesi için Husilere yönelik böyle bir adım attıklarını ifade eden Blinken, tarafların diyaloğa başlamasını beklediklerini söyledi.

"ABD, Husileri yakından izleyecek"

Blinken, Husilerin liderlerinden Abdul Melik El Husi, Abdel Halid Bedreddin El Husi ve Abdullah Yahya El Hakime yönelik yaptırımların ise kaldırılmadığına dikkati çekti.

ABD'nin Husileri yakından izleyeceğini ifade eden Blinken, Suudi Arabistan'a ve ticaret gemilerine yönelik saldırıların sorumlularını tespit edip onlara yaptırım uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT