1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD ve YPG Bağuz'da Yaklaşık 2 Bin Kişiyi Katletti
ABD ve YPG Bağuz'da Yaklaşık 2 Bin Kişiyi Katletti

ABD ve YPG Bağuz'da Yaklaşık 2 Bin Kişiyi Katletti

ABD ve müttefiki YPG/PKK güçlerinin Suriye'nin doğusunda IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

21 Mart 2019 Perşembe 14:18A+A-

Bölgeden haber aktarımı yapan 'Zaman Alwasl'in haberine göre, ABD ve YPG güçlerinin Suriye'nin doğusunda devam ettirdiği saldırıda son bir haftada 2 bine yakın sivil yaşamını yitirdi.

YPG güçleri tarafından yoğun olarak karadan bombalandığı belirtilen bölgede, tahliye edilmeyen siviller, IŞİD militanları ve aileleri küçük bir bölgede kuşatma altına alınmış durumda.

ABD öncülüğündeki koalisyonun da bölgeyi yoğun olarak havadan hedef aldığı belirtilirken, sivillerden ölenlerin sayısının daha da yüksek olabileceği belirtiliyor.

3203.jpg

3204.jpg

YPG: Çatışmalar sürüyor

ABD destekli YPG/PKK güçleri, Suriye'nin doğusunda IŞİD elindeki bölgelerin tamamen ele geçirildiği bilgisini yalanladı.

Mepanews’in aktardığına göre, YPG medya yetkililerinden biri, Bağuz çadır kamplarında çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yerel kaynaklar da Bağuz'un tamamen ele geçirildiği haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ABD destekli YPG güçleri 10 Eylül 2018 tarihinde Deyrizor kırsalında IŞİD'in varlık gösterdiği bölgelere yönelik operasyon başlatmıştı.

Bölgede IŞİD'in kontrol ettiği alan daralırken, birçok IŞİD savaşçısı YPG güçlerine teslim olmuştu.

"Siviller halen bölgede"

ABD ve YPG güçlerinin ağır hava ve kara bombardımanından kaçan çok sayıda sivil, çatışmaların şiddetlendiği dönemde Fırat Nehri'nin kıyısında çadır kent kurmuştu. ABD destekli güçlerin kara bombardımanıyla bu çadır kenti de hedef aldığı aktarılmakta.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum