1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ABD ve Türkiye Arasındaki Münbiç Görüşmelerinde Sona Geliniyor
ABD ve Türkiye Arasındaki Münbiç Görüşmelerinde Sona Geliniyor

ABD ve Türkiye Arasındaki Münbiç Görüşmelerinde Sona Geliniyor

Washington'da ABD ve Türkiye heyetleri bir araya gelerek Münbiç'i ve Suriye'yi görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Menbiç'te bir model uygulamak için çabaların sürdüğünü anlattı.

13 Mart 2018 Salı 15:52A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münbiç konusunda açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "YPG Münbiç'ten çekildikten sonra orada güvenliği Türk ve ABD askerleri sağlayacak. YPG'nin çekilmesine iki ülke nezaret edecek' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "YPG'nin olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Münbiç'ten YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak. YPG'nin çekilmesine nezaret edeceğiz. Buranın güvenliğini kim sağlayacak, ABD ve Türkiye. Önce bu modeli Münbiç'te uygulayacağız daha sonra diğer yerlere götüreceğiz. Bu Rakka için de Fırat'ın doğusunda YPG'nin kontrolündeki yerler için de geçerli."

Böylece bu alanlarda güvenli bölgeler sağlanacağının altını çizen ve tüm adımların da bir takvime bağlanacağını vurgulayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları belirtti:

"19 Mart'taki toplantıda yol haritası net bir şekilde, tarihleriyle beraber belli olacak. Ne kadar sürede ne uygulanacak, diğer tarafa nasıl geçilecek, bunlarla ilgili takvim netleşecek. Son toplantıda tabii farklı olduğumuz şeyler olabilir ama bir anlayışa doğru gidiliyor."

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum