1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi
ABD Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi

ABD Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na ait Twitter ve YouTube hesapları, kendilerine “Siber Hilafet” ismini veren bir grup tarafından hacklendi.

12 Ocak 2015 Pazartesi 23:13A+A-

Akşam saatlerinde CENTCOM’un Twitter hesabından “Amerikan askerleri, geliyoruz, arkanızı kollayın. IŞİD” şeklinde bir tweet atıldı. Hesabı ele geçirenler, profil resmini "CyberCaliphate" (Siber Hilafet) ve “I love you ISIS” (Seni seviyorum IŞİD) yazılı bir imajla değiştirdikten sonra hesaptan 7 tweet gönderdi.

Mesajlarda “IŞİD buraya geldi bile, her askerî üssünüzde, bilgisayarlarınızın içindeyiz. Durmayacağız. Sizin, eşleriniz ve çocuklarınızın hakkında her şeyi biliyoruz. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adına, SiberHilafet SiberCihad’a devam ediyor” deniliyor ve ordu mensuplarına ait olduğu izlenimini veren iletişim bilgilerinin bulunduğu bazı ekran görüntüleri paylaşılıyor.

Devamında yollanan tweetlerde ise “Pentagon sunucuları hacklendi!” iletisiyle Çin ve Kuzey Kore hakkında yapıldığı söylenen bir takım planlar paylaşıldı.

Hesabın hacklendiği, Reuters'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı çalışanı tarafından da doğrulandı. 

Hacker grubunun Pastebin sitesi vasıtasıyla yayınladığı mesaj şu şekilde:

“AMERİKAN ASKERLERİ, GELİYORUZ, ARKANIZI KOLLAYIN. IŞİD. SiberHilafet

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adına, SiberHilafet IŞİD’in himayesinde SiberCihad’a devam ediyor. ABD ve uyduları Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da kardeşlerimizi öldürürken biz sunucularınıza ve kişisel cihazlarınıza giriyor, hakkınızdaki her şeyi biliyoruz. Siz kâfirler merhamet görmeyeceksiniz. IŞİD geldi bile, her askerî üssünüzde, bilgisayarlarınızın içindeyiz. Şimdi de Allah’ın izniyle, CENTCOM’un içindeyiz. Durmayacağız! Siz, eşleriniz ve çocuklarınız hakkında her şeyi biliyoruz. ABD askerleri! Sizi izliyoruz! Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun elçisidir. Şeriat’tan başka kanun yoktur!”

Grup mesajın sonunda “İşte mobil cihazlarınızdan elde ettiğimiz gizli bilgilerin bir kısmı” diyerek bir bağlantı da paylaşıyor. 

YouTube kanalı da hacklendi

CENTCOM'a ait YouTube kanalı da yine aynı grup tarafından hacklendi. Sayfanın idaresini ele geçiren grup, kanala IŞİD'e ait iki video yükledi. 

"Güvenlik tehlikesi yaratmıyor"

NBC’ye konuşan bir Pentagon yetkilisi olayın “utanç verici” olduğunu ancak herhangi bir güvenlik tehlikesi yaratmadığını söyledi.

Reuters’a konuşan ve ismini vermek istemeyen iki Pentagon yetkilisi, hacklendikten sonra Twitter hesabından yayınlanan bilgilerin, gizli olan herhangi bir bilgi içermediğini veya bir güvenlik tehlikesi yaratmadığını söyledi. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest da saldırının boyutunun ne olduğunu araştırdıklarını, büyük ölçüde veri ele geçirilmesi ile bir Twitter hesabının ele geçirilmesinin farklı şeyler olduğunu ifade etti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT