1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Olduğu Sürece Ortadoğu’da Barış Olmaz
ABD Olduğu Sürece Ortadoğu’da Barış Olmaz

ABD Olduğu Sürece Ortadoğu’da Barış Olmaz

Yeni yılda görevini Dilma Rousseff’e devredecek olan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, “Ortadoğu’ya Amerika gardiyanlık yaptığı sürece barış gelmeyecek” dedi.

22 Aralık 2010 Çarşamba 00:12A+A-

Geçtiğimiz ay Filistin'i 1967 sınırlarıyla tanıyarak Latin Amerika ülkelerinin Filistin'i tanımasına ön ayak olan Lula da Silva, katıldığı askeri bir törende Ortadoğu'daki Filistin-İsrail anlaşmazlığına dikkat çekti. Da Silva, Ortadoğu'da Amerika'nın egemenliğinin devam ettiği sürece bölgeye barış gelemeyeceğine inandığını belirterek, Brezilya'nın bölgede barış sağlanması için daha aktif bir rol oynaması gerektiğini söyledi. 

BARIŞ İÇİN DİĞER ÜLKELER ROL OYNAMALI

Ortadoğu barışı için diğer ülkelerin de arabuluculuk rolü üstlenmesini isteyen Lula da Silva, uluslar arası diplomasiye yeni oyuncuların getirilmesi ihtiyacı nedeniyle Tahran'ı ziyaret ettiğini ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı uranyum zenginleştirme çalışmalarının yurt dışında yapılmasına ikna ettiğini kaydetti. Ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olması konusundaki çağrısını yineleyen Lula da Silva, geçtiğimiz ay Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "Filistin'i tanıyın" mektubuna olumlu cevap vermiş ve Filistin'i 1967 sınırlarıyla tanıdığını deklare etmişti.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT