1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ABD Konsolosluğu Önünde İftarlı Protesto
ABD Konsolosluğu Önünde İftarlı Protesto

ABD Konsolosluğu Önünde İftarlı Protesto

Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yapılan darbeyi kınamak ve İhvanı Muslimin’e destek olmak amacıyla Adanalı Müslümanlar iftarlarını ABD konsolosluğu önünde açtı.

01 Ağustos 2013 Perşembe 19:32A+A-

Özgür-Der Adana şubesinin de aralarında bulunduğu Adana’daki İslami kuruluşların çağrısıyla Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi Girne Bulvarı'nda bulunan konsolosluk önünde buluşan Müslümanlar, Mısır’daki darbeye destek veren ABD başta olmak üzere AB ve körfez ülkelerini kınamak ve İhvana destek amacıyla tek yürek oldular.

Yaklaşık 500 civarında Müslümanın katıldığı Ümmet İftarı-2 programına Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı.   Fahreddin TAK iftara yakın bir saatte okuduğu Kur’an kıraatinin ardından iftar vaktine girilirken Mısır ve İslam Dünyasındaki mazlum kardeşlerimiz için dua etti. Etkinlik alanında okunan Akşam ezanı ile birlikte su, simit ve hurmadan oluşan iftar menüsü ile oruçlar açıldı. Sonra hep beraber cemaatle akşam namazı eda edildi.

Program yöneticisi Kurtuluş Kılıç, ‘iftar, ümmet olma bilincinin gereğidir’ vurgusunu yaparak açılışı yaptı. Ali İmran Suresi 103. Ayetini okuyarak burada zalimlere karşı tek ses olmanın önemine binaen katılımcılara teşekkür etti.

Darbeye direnen kardeşlerim, yalnız değilsiniz!

Adana Sivil Toplum Kuruluşu Adına Mahmut Eraslan’ın: “Ramazanı Adeviye Meydanında geçiren Müslümanlara ‘yalnız değilsiniz’ demek için buradayız. ABD, İsrail ve Peygamberlerin tevhit ve adalet mücadelesi geçtiği toprakların krallarına karşı ‘buradayız’ demek için geldik.”heyecan dolu konuşmaları katılımcıları coşturdu.

Ümmetin dirilişi despotların yıkılışıdır!

Ümmet ve Kardeşlik Platformu adına M. Salih Uçar; Mısır, Suriye, Irak, Arakan, doğu Türkistan’da zulme direnen kardeşlerimize selam ederek sözlerine başladı. Adeviyye, Nahda, İskenderiye, Kahire’de gece gündüz demeden kefenleriyle direnenlere selam olsun. Orta doğuda gerçekleşen isyan hareketlerinin fakir halkın ortaya koyduğu hızlı yükselen, hızlı inen öfke hareketi olmadığını vurgulayarak sözlerine devam etti. ‘Bu bir Arap Baharı değil Direniş günlükleridir, Ümmetin dirilişi despotların yıkılışıdır. Olsa olsa diktaların sonbaharıdır.’

AGD Temsilcisi Enes Beyaz ise, bugün buradan evimize gittiğimizde Suriye’de, Mısır’da kardeşlerimiz katledilmeye devam edeceğini belirttikten sonra çözümün İslam Birliğinden geçtiğine vurgu yaptı.

Mursi, dik durmasaydı bugün adı anılmaz, biz de burada olmazdık!

Eğitim-bir Sen Adana Temsilcisi Mehmet Sezer: ‘Haksızlığa uğrayan kim olursa olsun zalimiz karşısında, mazlumuz yanında olmak boynumuzun borcudur’ diyerek sözlerine başladı. Şehit Seyyid Kutub’a idam öncesinde ‘özür dile af edilirsin’ denildiğinde Şehidin Firavundan özür dilemeden haklı davasına sahip çıktığını ve dik duruşunu bir kez daha hatırlattı.

Konuşmalar sırasında tekbir sesleri ve “Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvan’a”, “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi”, “Kahrolsun ABD Emperyalizmi”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Diren İhvan Adana Seninle”, “Mısır İslamla Özgürleşecek”, “İhvan'a Selam Direnişe Devam”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Allah”, “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle”  sloganlarıyla Müslümanlar içlerinde  biriken yoğun öfkeyi darbecilere gönderdi.

Fotoğraf : Hasan Yalınız

Haber : Sevim Yalınız

adana-iftar-20130731-1.jpg

adana-iftar-20130731-2.jpg

adana-iftar-20130731-3.jpg

adana-iftar-20130731-4.jpg

adana-iftar-20130731-5.jpg

adana-iftar-20130731-6.jpg

adana-iftar-20130731-7.jpg

adana-iftar-20130731-8.jpg

adana-iftar-20130731-9.jpg

adana-iftar-20130731-10.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum