ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "ülkesinin İsrail'deki her hükümetin arkasında olacağını" söyleyerek, Siyonist devlete tam destek çıktı.
Clinton, Peres'le görüşmeleri sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail ve ABD'nin sadece aynı çıkarları değil, ortak değerleri de paylaştıklarını belirtti. Gerçekten de değerleri ortak: Biri Filistin'de, Lübnan'da yıllardır katlediyor; diğeri Irak ve Afganistan'da ve daha birçok yerde! İkisi de işgalci ve zalim!
Şarm eş-Şeyh'teki bağışçı ülkeler konferansında, iki devletli çözüm ihtiyacını vurguladığını anımsatan Clinton, İsrail'de oluşacak her hükümetle çalışacaklarını söyledi.
Clinton, küstahlığını Gazze'den fırlatılan roketlerle ilgili beyanında da ortaya koydu. Roket saldırılarının durması gerektiğini ifade eden Clinton, İsrail dahil hiçbir ülkenin, vatandaşları saldırıya uğrarken sessiz kalamayacağını da kaydetti. Ne müşfik bir tablo değil mi: Baba Amerika, mazlum İsrail'in yanında! Ona yönelik saldırılara sessiz kalamazmış!
Siyonist çete şefi Şimon Peres de, Clinton'a, kurulacak hükümetin "barış süresine ve daha önceki anlaşmalara bağlı kalacağı" taahhüdünde bulunmuş. Şu eli kanlı Peres'in "barış" anlayışından söz etmeye gerek var mı ki?
Peres, Gazze ve İran için kararlar alınmasını beklediğini ifade etmiş. Gazze'den sivillere roket saldırıları yapan Hamas'a karşı ne yapılacaksa bir an önce yapılmalıymış!
İkinci Dünya Savaşı sırasında öldürülen "6 milyon" Yahudinin anısına yapılan Soykırım Anıtı ve müzesini ziyaret etmeden dönmek olur mu hiç Clinton için? Daha sonra da koalisyon kurma çalışmalarını yürüten sağcı Likud lideri Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile görüşecek, akşam da Başbakan Ehud Olmert ile yemekte bir araya gelecek.
(Haksöz-Haber)