1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD: İslami Cephe Bizle Görüşmeyi Reddetti
ABD: İslami Cephe Bizle Görüşmeyi Reddetti

ABD: İslami Cephe Bizle Görüşmeyi Reddetti

ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford, İslam Cephesi'ne görüşme teklifi götürdüklerini doğrularken, Cephe'nin sebep bildirmeksizin tekliflerini reddettiklerini açıkladı. İslami Cephe politik büro yetkilisi, El Kaide ile savaşmayacaklarını söyledi.

19 Aralık 2013 Perşembe 15:22A+A-

ABD Şam Büyükelçisi Robert Ford, yeni kurulan İslami Cephe'nin Amerikalı yetkililerle görüşmeyi reddettiğini açıkladı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Ford, "İslami Cephe herhangi bir sebep açıklamaksızın bizimle görüşmeyi reddetti" dedi. Bir gün önce aynı konuda açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise İslami Cephe ile görüşmenin "mümkün" olduğunu iddia etmişti.

2012 yılının Şubat ayında güvenlik gerekçeleriyle ABD elçiliği kapatılınca Şam'dan Washington'a dönen Robert Ford, "Onlarla oturmaya hazırız çünkü biz Suriye'deki bütün taraflar ve politik gruplarla konuşuyoruz" dedi.

İslami Cephe Siyasi Lideri Hasan Abbud da önceki gün ABD ile görüşme iddialarını yalanlamıştı. Abbud, Twitter hesabından görüşmeyi yalanlarken, bu tür haberleri fitne çıkarma girişimi olarak değerlendirdi. Lider açıklamasının devamında, "Kardeşlerimizle aramızda ne olursa olsun, Allah bizi şereflendirdikten sonra dinimizi satacak değiliz" dedi.

İslam Cephesi ile Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında bir süredir yaşanan gerilime rağmen, Cephe liderinin IŞİD hakkında 'kardeşlerimiz' ifadesini kullanması dikkatleri çekti.

EL KAİDE İLE SAVAŞMAYACAĞIZ

Abbud, görüşme haberlerini de yalanlayarak, "Bu iddialar yalan ve amaçları belli. Onların tahriklerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Abbud, İslami Cephe'nin El Kaide ile savaşmayacağını çünkü Cephe'nin cihatçılar arasında bir bağ kurmak için kurulduğunu söyledi. Cihatçılar arasında bölünmeye sebep olmayacaklarını vurguladı.

Geçen ay 6 muhalif grup birleşerek İslami Cephe'yi kurdu. İslami Cephe bünyesinde şu an on binlerce savaşçı bulunuyor.

Cephe geçen hafta ABD destekli Özgür Suriye Ordusu'nun kuzeydeki karargahlarını ve iki silah deposunu ele geçirdi. Bu gelişme üzerine ABD ve İngiltere Suriye'de kendi destekledikleri muhaliflere yaptığı ve öldürücü olmayan yardımları kesti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, ABD ile İslami Cephe'nin bir görüşme yapabilmesi durumunda ABD'nin Suriye'de ele geçirilen silah dışı yardımlarının geri dönebileceğini umduklarını belirtmişti. 

Kaynak: Incanews

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum