1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD, işbirlikçisi Afganları nakledecek yer arıyor!
ABD, işbirlikçisi Afganları nakledecek yer arıyor!

ABD, işbirlikçisi Afganları nakledecek yer arıyor!

Afganistan’da yıllardır sürdürdüğü işgale rağmen bölgede tutunamayıp çekilme kararı alan emperyalist ABD, arkasında bıraktığı yerli işbirlikçilerini nakledecek uygun ülke arayışında.

27 Haziran 2021 Pazar 11:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Amerikan Kongresinin Cumhuriyetçi üyesi Mike McCaul Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesi sonrası Amerikan askerleri için tercümanlık yapan mütercim ve ailelerinden oluşan 50 bin kişinin Kuveyt, Bahreyn, Katar ve BAE'ye yerleştirileceğini iddia etti.

Pentagon sözcüsü John Kirby daha önce, son yirmi yılda Taliban güçleri ile savaş süresince Amerikan kuvvetleri ile birlikte çalışan Afgan mütercimlerin askeri uçaklarla taşınmasının zorunlu olmadığını, bu operasyondan dışişleri bakanlığının sorumlu olduğunu ve aralarında savunma bakanlığının da olduğu çok sayıda kurumun bunda görev aldığını açıklamıştı.

Kuveyt Ulusal Meclisi milletvekili Marzuk El Halife Kuveyt Al Qabas gazetesine yaptığı açıklamada "Hükümetin acilen bunu izah etmesi gerekiyor. Bu suskunluk haberin doğru olduğunu gösteriyor ve bu sessiz kalınarak geçiştirilecek bir konu değil" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum