1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. ABD İHA'ları Pakistan'da El-Kaide'yi Vurdu
ABD İHA'ları Pakistan'da El-Kaide'yi Vurdu

ABD İHA'ları Pakistan'da El-Kaide'yi Vurdu

Pakistan'da ABD'nin İHA'larla düzenlediği saldırıda El Kaide'nin eski sözcülerinden Ömer Faruk'un da aralarında olduğu iddia edilen 4 kişi katledildi.

07 Aralık 2014 Pazar 18:13A+A-

Pakistan'da, ABD'ye ait insansız hava aracının (İHA) saldırısında ikisi El Kaide üyesi olduğu iddia edilen 4 kişinin katledildiği bildirildi.

Pakistan askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ülkenin Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerinden biri olan Kuzey Veziristan'ın Datta Khel bölgesindeki bir eve İHA ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin, El Kaide liderlerinden, Pakistan uyruklu Ömer Faruk adlı kişi olduğu iddia edildi.  

Geçmişte El Kaide'nin Pakistan'daki  sözcülüğünü yaptığı belirtilen Ömer Faruk, 2009'da örgütün Güney Asya bölgesi içinde üst düzey göreve getirilen ilk Pakistanlı olmuştu.

Pakistan'da, 2004'ten bu yana ABD tarafından 400'ün üzerinde İHA  saldırısı düzenlendiği ve bu saldırılarda çoğu sivil olmak 300 binden fazla kişinin öldüğü biliniyor. Pakistan hükümeti her defasında kınayıp, bunları egemenlik ihlali olarak nitelendirse de saldırılar sona ermiyor. 

Öte yandan, Pakistan ordusunun 15 Haziran'da Kuzey Veziristan bölgesinde Pakistan Talibanı’na karşı başlattığı operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında bin 500 örgüt mensubunun katledildiği, 300'ün üzerinde kişinin tutuklandığı, 100'den fazla askerin hayatını kaybettiği aktarıldı.

 

HABERE YORUM KAT