1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD İdlib'de hava saldırılarıyla iki lideri ve bir çocuğu öldürdü
ABD İdlib'de hava saldırılarıyla iki lideri ve bir çocuğu öldürdü

ABD İdlib'de hava saldırılarıyla iki lideri ve bir çocuğu öldürdü

ABD, Suriye'de Hurras ed Din grubu yöneticilerine yönelik bombalı suikast gerçekleştirerek iki lideri ve yanlarında bulunan bir çocuğu katletti.

20 Ekim 2020 Salı 10:56A+A-

ABD’nin Ninja füzesi ile Perşembe akşamı İdlib’e düzenlediği hava saldırısında Hurras ed-Din grubundan Mısırlı, diğeri ise Faslı 2 liderin öldürüldüğü açıklandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından dün yapılan açıklamada, Ebu Zer el-Mısri ve Ebu Yusuf el-Mağribi lakaplı iki liderin yanında bulunan bir çocuğun da bu hedefte katledilmesi ABD'nin katil ve acımasız yönünü bir kere daha ortaya koydu.

SOHR’a konuşan kaynaklar, Ebu Zer el-Mısri’nin daha önce kamu hukuku görevinde olduğunu, Hurras ed-Din bünyesinde Şura Meclisi üyeliğinde bulunduğunu, öncesinde ise örgüt içerisinde gençlerin katıldığı bir hukuk kurumunda yer aldığını bildirdi. Ebu Yusuf el-Mağribi’nin ise Hurras ed-Din örgütünde genel güvenlik makamında bulunduğu ifade edildi.

İçerisinde bulundukları Santafe model aracın Arab Said’e giden yolda drone tarafından saldırıya uğradığı ikiliye ait cesetlerin nerdeyse tamamen yandığı da eklendi.

ABD düzenlediği hava saldırılarıyla çeşitli gruplardan liderleri hedefe alırken onlarla beraber sivillerin de katledilmesine göz yumuyor:

Muhalif Shaam Network tarafından dün yayınlanan haberde ise 14 Eylül’de Uluslararası Koalisyon’a ait bir İHA’nın İdlib’in merkezindeki Ravda Camii yakınlarında Santafe model arabayı hedef aldığı kaydedildi. Uluslararası Koalisyon’a ait İHA’lar tarafından Suriye'nin kuzeybatısında Hurras ed-Din ve diğer örgütlerin hedef alındığı operasyonlardan biri olan bu saldırıda kimliği belirsiz 2 kişinin öldürüldüğü bilgisine de yer verildi.

Uluslararası Koalisyon’a ait bir diğer İHA ise 13 Ağustos'ta İdlib kırsalındaki Sarmada ilçesinin güneyindeki dağ yolunda askeri bir aracı hedef almıştı. Yerel kaynaklar, saldırıda Ebu Yahya Özbeki isimli bir Özbek liderin öldürüldüğünü bildirmişti.

24 Haziran’da ise Binniş ile İdlib şehirleri arasındaki yolda askeri bir araç hedef alınmış, saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.Hurras ed-Din örgütü o sırada Ebu el-Kassam el-Ürdüni lakaplı Halid el-Aruri’nin öldürüldüğünü ilan etmişti.

Bundan 13 gün öncesinde, Hurras ed-Din’e ait bir askeri aracın yine bir İHA tarafından hedef alınması sonucunda Deyri Zor’un doğu kırsalındaki el-Aşara şehrinden Bilal es-Sanaâni ile ‘Bedia (Çöl) Ordusu’ yetkilisi Salih Muhanned el-Ceidani’nin öldürüldüğü bildirilmişti.

Aralık 2019’da Termanin kasabası yakınlarındaki yolda bir taksinin Uluslararası Koalisyon’a ait olduğuna inanılan bir keşif uçağı tarafından doğrudan hedef alınması üzerine 1 kişi öldürülmüş, araç ağır hasar almıştı. Yine Uluslararası Koalisyon’a ait olduğu düşünülen bir uçak ve küçük boyutlu üç füzenin Afrin kırsalında Kefer Cenne ile Azez arasındaki yolda bir aracı hedeflemesi sonucu kimliği bilinmeyen 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Shaam Network tarafından aktarılana göre, söz konusu hava saldırılarının ortak noktası, füzelerin tam isabet ederek araçların tavanlarından girmesi ve hem sürücü hem de yanındaki kişinin hayatına mâl olması. Aynı şekilde HTŞ’ye ait bir araç Kefer Deryan-Sarmada yolu üzerinde hedef alınmış, örgütte yargıdan sorumlu lider Ebu Cabir el-Hamavi dahil olmak üzere araç içerisindeki 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Şarku’l Avsat

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum