1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD Büyükelçisinden PYD Açıklaması
ABD Büyükelçisinden PYD Açıklaması

ABD Büyükelçisinden PYD Açıklaması

ABD Büyükelçisi Bass, ülkesinin PYD'nin Suriye'de kontrolü altında bulunan bölgeleri birleştiren bir güç olmasını desteklemediğini söyledi.

15 Ocak 2016 Cuma 11:48A+A-

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, ülkesinin PYD veya YPG'nin, sınırın bu bölgesinden IŞİD'i çıkartan, söz konusu bölgelerdeki Arap toplumları yerinden eden ve bu çerçevede orta ve kuzeydoğu Suriye'de kontrolü altında bulunan bölgeleri birleştiren bir güç olmasını desteklemediğini söyledi.

Sabah Gazetesi'ne konuşan Bass, Suriye sınırındaki gelişmeler ve Fethullah Gülen ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Bass, Türkiye'nin Başika ile ilgili askeri varlığı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"IŞİD'le mücadeleyi desteklemek adına ABD, Türkiye ve koalisyonun diğer üyelerinin Irak'taki tüm faaliyetlerin Irak hükümetiyle tam koordinasyon ve mutabakat içinde yürütülmesi gerektiğine inanıyor. Başika'daki eğitim faaliyetleri hususunda geçtiğimiz yıl bu faaliyetleri başlatan iki hükümetin üzerinde anlaştığı görev tanımıyla ilgili Ankara ile Bağdat arasında birtakım farklı görüşlerin olduğu görülüyor."

Gülen'in iadesi ile ilgili konuşan Bass bu konuda şunları söyledi:

"ABD'de hem ulusal hem de eyalet bazında birbirinden ayrı ve eşit konumda üç erkimiz var. Gülen hakkında ABD'de açılacak her türlü dava ya da Türkiye'nin ABD'den talep edebileceği her türlü resmi yasal işlem, Adalet Bakanlığımız ve ilgili ABD mahkemelerince, sunulan kanıtlara bakılarak ve ABD yasalarının muhtemel ihlali doğrultusunda değerlendirilerek dikkatli şekilde incelenecektir."

ABD'nin Gülen grubunun faaliyetlerinin terör olarak görüp görmediği sorusuna ise Bass "Bizlere, politika hususları bağlamında, Gülen'in ABD'de terör olarak nitelendirilecek faaliyetlerde bulunduğuna dair kanıtlar sunulmuş değil" cevabını verdi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT