1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ABD: Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam Terör Listemizde Değil
ABD: Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam Terör Listemizde Değil

ABD: Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam Terör Listemizde Değil

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Suriye'de savaşan muhalif gruplardan Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam'ı terörist grup olarak tanımlamadıklarını söyledi.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:26A+A-

Kirby, günlük basın toplantısında Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam'ı El-Nusra ve IŞİD'le bağlantılı örgütler olarak tanımladığı yönündeki iddialar hakkında konuştu.

ABD'nin Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını ve bu konunun gündemlerinde olmadığına dikkati çeken Kirby, "Birleşmiş Milletler'in terör grubu olarak belirlediği gruplar çatışmaların durdurulması anlaşmasının dışında tutulmalı." dedi.

Kerry'nin bir konuşmasında "DAEŞ ve El-Nusra altında bulunan bazı diğer örgütler" yönündeki sözlerinin Ahrar'uş Şam ve Ceyş'ül İslam'ı işaret etmediğini belirten Kirby, "Kerry'nin sözleri Suriye'deki karışık durumu işaret etmektedir. Bazı grupların bağlılıklarını bıraktıklarını da görmemezlikten gelemeyiz." diyerek konu hakkında daha fazla detay vermekten kaçındı.

"Bahoz Erdal'ın öldüğünü doğrulayamayız ya da yalanlayamayız"

Öte yandan, basın toplantısından sonra sözcülerinden Elizabeth Trudeau, bir soru üzerine Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları'nın PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in (Bahoz Erdal) aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklamasına ilişkin konuştu.

Trudeau'ya "Bölgedeki en büyük müttefikiniz konumundaki bir grubun liderinin öldürüldüğü açıklandı ve siz bu konuda doğrulayıcı ya da aksi bir açıklama yapmayacak mısınız?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Bu soru üzerine ise Trudeau, "Bu haberi doğrulayacak ya da yalanlayacak bir konumda değiliz." diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT