1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Afganistan'da Sivilleri Vurdu: Çoğu Kadın ve Çocuk 23 Kişi Öldü
ABD Afganistan'da Sivilleri Vurdu: Çoğu Kadın ve Çocuk 23 Kişi Öldü

ABD Afganistan'da Sivilleri Vurdu: Çoğu Kadın ve Çocuk 23 Kişi Öldü

ABD Afganistan'ın güneyindeki Hilmend vilayetinde sivil katliam yaptı.

29 Kasım 2018 Perşembe 02:22A+A-

Kabil hükümeti ve ABD güçleri Afganistan'ın güneyinde sivilleri hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda sivil öldürüldü.

Ülkenin güneyinde yer alan Hilmend ilinin Germsir ilçesinde ABD güçlerinin Kabil hükümeti birlikleriyle sivil alanlara yaptığı baskınlarda çoğu kadın ve çocuk en az 23 sivilin öldürüldüğü ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, sivil alanlara düzenlenen bombardıman ve baskınlar dün gece saatlerinde başladı ve yer yer halen devam ediyor. Bu saldırılarda büyük bir kısmı kadın ve çocuk en az 23 sivil de yaşamını yitirmiş durumda. Çok sayıda sivilin saldırılar neticesinde yaralandığı, hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin vücutlarında ağır yanıklar olduğu ve ölü sayısının artabileceği de gelen bilgiler arasında.

Germsir ilçesinin konumu:

ABD'nin Gazni ve Kandahar başta olmak üzere Afganistan'ın güneyinde askeri birliklerini hedef alan saldırılara "misilleme" olarak sivil alanları hedef aldığı öne sürülüyor.

Kabil hükümetinin Hilmend valisi ise hava kuvvetlerinin bölgede Taliban'ı hedef aldığını ve çok sayıda Taliban savaşçısının öldürüldüğünü iddia etti. Kabil hükümetine yakın TOLO News, hükümet yetkililerinin bölgede sivil kayıpları yaşandığını doğruladığını belirtti.

Yerel kaynaklar, saldırı sonrası bölgeden bazı görüntüler paylaştı. Bölgede baskınların sürdüğü ve sivil kayıp sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT

1 Yorum