1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD Afganistan’da “IŞİD’e saldırdık” dedi ama dördü çocuk, dokuz sivil katletti
ABD Afganistan’da “IŞİD’e saldırdık” dedi ama dördü çocuk, dokuz sivil katletti

ABD Afganistan’da “IŞİD’e saldırdık” dedi ama dördü çocuk, dokuz sivil katletti

IŞİD-Horasan timine saldıran ABD bir örgüt liderini öldürdüğünü duyurmuştu ama saldırıda ölenlerin arasında ikisi 2 yaşında, biri 3 ve biri dört yaşında dört çocuk, iki öğrenci, bir bakkal, bir çevirmen, bir de asker var.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 13:56A+A-

Bugün (29 Ağustos) Kabil’de havalimanı yakınlarında duyulan patlama sesinin ABD’nin insansız hava aracıyla Kabil’deki havalimanına yönelik saldırıya hazırlanan IŞİD-Horasan bağlantılı bir suikast timine yönelik saldırısı olduğu açıklandı.

Amerikan ordusu Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban saldırının nefsi müdafaa amaçlı olduğunu kaydederek “Amerikan askeri güçleri Hamid Karzai Uluslararası Havalimanını hedef alan bir IŞİD-H tehdidini elimine etmek için Kabil’de bir araca insansız hava aracıyla savunma amaçlı saldırı düzenlemiştir” dedi.

Hedefi başarılı bir şekilde vurduklarından emin olduklarını belirten Urban açıklamada saldırı sonrası meydana gelen ikinci patlamanın araçta ciddi miktarda patlayıcı madde bulunduğunu gösterdiğini vurguladı.Urban saldırıda sivil hedeflerin vurulduğu yönündeki olasılıkların değerlendirildiğini, ancak şu ana kadar bu yönde bir işaret olmadığına dikkat çekti.

Ama Afganistan gelen bilgiler ve fotoğraflar ABD ordusu sözcüsünü yalanlıyor.

ABD drone saldırısında hedef alınan araç ve çevresinde hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri ve fotoğrafları ortaya çıktı. Öldürülenlerden dördü çocuk, dördü sivil, biri Afgan askeri.

Tespit edilenlerin isimleri ve fotoğrafları şöyle:

Armin (4 yaşında), Binyamen (3 yaşında)

Sumeyye (2 Yaşında)

Zemaray, çevirmen

Naseer, Asker

Faisal (Öğrenci)

Fotoğrafları bulunmayan saldırı kurbanları: Zameer (Bakkal), Farzad (Öğrenci) Ayat ( 2 Yaşında)

 

 

Kaynak: Serbestiyet
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT