1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas'a Bağlı Güçler Filistin’i Değil İşgalcileri Koruyor
Abbas'a Bağlı Güçler Filistin’i Değil İşgalcileri Koruyor

Abbas'a Bağlı Güçler Filistin’i Değil İşgalcileri Koruyor

Filistin’in İslamî köklerinden koparılmak istendiğine dikkat çeken Hizbu't-Tahrir: “ABD Filistinli Generalleri İşgalciyi Korumaları İçin Eğitti"ni belirtti.

08 Aralık 2013 Pazar 18:27A+A-

Filistin’de faaliyet gösteren Hizbu't-Tahrir hareketi, Amerika’nın bölgedeki güvenlik projesini tamamlamaları ve İsrail-Ürdün sınırını korumaları için Filistinli generalleri eğittiğini belirtti.

Hizbu't-Tahrir bugün (08 Aralık Pazar) yayınladığı basın açıklamasında bölgeyi ziyaret eden Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bölgeye yaptığı ziyaretler ve bunun için yapılan güvenlik önlemlerinin Amerika’nın işgal rejimi İsrail’in güvenliğini nasıl önemsediğini ve bunun için nasıl bir çaba içinde olduğunu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Hizbu't-Tahrir’in basın bürosu üyesi Mahir El-Ca’beri tarafında yapılan açıklamada Mahmut Abbas’ın Filistin topraklarına uluslararası güç yerleştirme çağrısına da değinerek “Mahmut Abbas daha önce üçüncü bir taraf olması nedeniyle uluslararası gücün Batı Yaka’ya yerleşmesini istemişti. Gerçekte ise bu güç üçüncü bir taraf değil, işgalcinin uluslararası ayağıdır. Bununla Filistin davası İslamî kökünden koparılmak ve ümmet yörüngesinden çıkarılmak isteniyor” dedi.

FİEM

HABERE YORUM KAT