1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Yönetimi 10 Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı
Abbas Yönetimi 10 Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı

Abbas Yönetimi 10 Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı

Mahmut Abbas yönetiminin, Batı Yaka bölgesinde 10 Filistinliyi daha gözaltına aldığı belirtiliyor.

17 Şubat 2019 Pazar 13:02A+A-

Batı Yaka bölgesinde Filistinlileri arkadan siyonist çeteler kovalarken, onlardan kaçtıkları zaman da önlerini Abbas'ın güvenlik güçleri kesiyor. Filistin Yönetimi'nin milis güçleri, dün gece ve bu sabah (16 Şubat Cumartesi) Batı Yaka bölgesinde 10 kişiyi daha siyasi sebeplerle gözaltına aldılar.

Filistin yerel haber kaynakları, bunlardan 7 kişinin El-Halil şehrinin Beytu Kahil beldesinden olduğunu bildirdi. Abbas yönetiminin, tamamen hukuka aykırı bir şekilde gözaltına aldığı birçok Filistinliyi gözaltında tutmaya devam ettiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Nablus'ta Filistin Yönetimi, özgürleştirilmiş eski esirlerden Basil Duveykat'ın evine gece yarısı baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Bu arada mahkeme Muhammed El-Atruş ve Ahmed Mulhem'in gözaltı sürelerini 10 gün uzattı. Bu iki kişinin dört günden geri gözaltında oldukları ifade edildi.

Filistin Yönetimi'nin güvenlik güçlerinin El-Halil'in Beytu Kahil ilçesine baskın düzenleyerek 7 kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi. Bunlardan birinin özgürleştirilmiş eski esirlerden olan ve Gazze'ye sürgün edilen Ali Asafire'nin kardeşi Seyyid Muhammed Asafire olduğu dile getirildi. Bir diğer kişinin de Belediye Meclisi üyesi mühendis Muin Ez-Zahur olduğu belirtildi.

Koruyucu Güvenlik Birimi El-Halil'de iki gün önce de Abdullah El-Cuneydi'yi ve bir hafta önce de Beytilahm'da eski siyasi tutuklulardan ve Filistin Özel Üniversitesi öğrencisi İbrahim Deyriye'yi gözaltına almıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT