1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas Riyad'a Acilen Niçin Çağrıldı?
Abbas Riyad'a Acilen Niçin Çağrıldı?

Abbas Riyad'a Acilen Niçin Çağrıldı?

Mahmud Abbas, dün (7 Kasım Salı) Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile bir araya gelerek Filistin uzlaşısını ve Filistin'deki son gelişmeleri görüştü.

08 Kasım 2017 Çarşamba 22:34A+A-

Mahmud Abbas'ın Kral Selman'a Filistin davasıyla ilgili son durum ve Amerika'nın Filistinliler ile İsrail arasındaki barış müzakerelerini yeniden başlatma çabaları hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'nın bildirdiğine göre, Filistin Yönetimi Başkanı görüşmede ayrıca Suudi Arabistan Kralı'nı bölünmüşlük halinin sona ermesi ve uzlaşının sağlanması yönünde atılan adımlar konusunda bilgilendirdi.

Tarafların görüşmede Suudi Arabistan - Filistin ilişkilerinin güçlendirilmesinin yolları üzerinde konuştukları ifade edildi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Pazartesi günü akşamı sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Suudi Arabistan'da yaşanan dramatik gelişmelere rağmen Abbas'ın Riyad'a acilen çağrıldığını yazdı.

Haberde, Abbas'ın Riyad'a Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile birlikte hazırladığı strateji hakkında görüşmek amacıyla çağrıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT