1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “AB, Payitaht Abdülhamit dizisi kaldırılsın diye Türkiye’ye baskı yapıyor”
“AB, Payitaht Abdülhamit dizisi kaldırılsın diye Türkiye’ye baskı yapıyor”

“AB, Payitaht Abdülhamit dizisi kaldırılsın diye Türkiye’ye baskı yapıyor”

Payitaht Abdülhamit dizisinin senaristi Uğur Uzunok ve Tahsin Paşa’yı canlandıran oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu, “Avrupa Birliği raportörleri ‘dizi kaldırılmalıdır, bunun için Türkiye’ye baskı yapın’ diyor.” dediler.

24 Ekim 2020 Cumartesi 10:19A+A-

TRT’de yayımlanan Payitaht Abdülhamit dizisindeki pelerinli, maskeli mason toplantısı sahnesine yurtdışından tepki gelmiş. Dizinin senaristi Uğur Uzunok ve Tahsin Paşa’yı canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu, Akşam Gazetesi’nden Zeynep Türkoğlu’na sahneye gelen tepkileri değerlendirdi.

Yenişehirlioğlu, tepkilere alışkın olduklarını söyledi:

“Biz ne zaman Siyonizm ile ilgili bir mesele işlesek, Washington Post makale yayınlıyor, Fransa’dan entelektüeller bu ne şovenizm diye ayağa kalkıyor, Avrupa Birliği raportörleri ‘dizi kaldırılmalıdır, bunun için Türkiye’ye baskı yapın’ diyor.”

“Dizide masonları işlediğimiz için linç ediliyoruz”

Senarist Uğur Uzunok’a göre “kendilerine karşı yürütülen linç ve karalama kampanyası”nın sebebi dizide masonları işlemeleri:

“Bu sezon masonları anlatmaya başladık. Aslında daha a-b-c’sindeyiz. Bir sahne yayınlandı dizide… Bu sezon masonları işliyoruz o yüzden bekliyorduk bunları. Alışkınız…”

Akif’e mason dendiği iddiası

Dizinin bir sahnesinde maskeli bir masonun 2. Abdülhamit hakkında “Yıldız’daki Baykuş” tabirini kullanması, bu tabirin Mehmet Akif Ersoy’a ait olması sebebiyle büyük tartışma yaratmıştı. Dizide Akif’e “Mason” imasında bulunulduğu iddia edilmişti.

Uzunok bu iddialara da şöyle cevap verdi:

“M. Akif ve Abdülhamit düşmanlığı üzerinden algı yaratılmasına müsaade etmek istemiyoruz. Burada akıllarınca uyanıklık yapıldığını düşünüyorum. Bugüne kadar bize yaptığımız ama hoşlarına gitmeyen şeyler üzerinden saldırdılar. Şimdi hassasiyetlerimizin üzerine iftira ile geliyorlar.”

HABERE YORUM KAT