1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AB, Bugüne Kadar Türkiye’deki Suriyeliler İçin Sadece 2,2 Milyar Euro Aktardı
AB, Bugüne Kadar Türkiye’deki Suriyeliler İçin Sadece 2,2 Milyar Euro Aktardı

AB, Bugüne Kadar Türkiye’deki Suriyeliler İçin Sadece 2,2 Milyar Euro Aktardı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyeliler için sağlamayı taahhüt ettiği 6 milyar avroluk fondan bu zamana kadar sadece 2,22 milyar euro aktardı.

17 Mayıs 2019 Cuma 22:41A+A-

AB Komisyonu, Türkiye'deki Suriyelilerin desteklenmesine yönelik mali yardım programının (FRIT) 12’inci idari komite toplantısının Brüksel'de yapıldığını açıkladı.

Komite toplantısında, mali yardım programına ilişkin yıllık raporunun incelendiği kaydedilen açıklamada, sığınmacıları desteklemeye yönelik 845 milyon euroluk çeşitli proje tekliflerinin değerlendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için kurulan fonun toplam 6 milyar euro bütçesi olduğu, fona 4,2 milyar euro tahsis edildiği, 3,45 milyar euroluk sözleşme yapıldığı ve 2,22 milyar euro ödeme gerçekleştiği ifade edildi.

Türkiye, AB’yi mali yardımı yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyor

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, AB'yi, Türkiye'deki Suriyelilere yönelik mali yardımını yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT