1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 9. Yargı Paketi Meclis'e geliyor
9. Yargı Paketi Meclis'e geliyor

9. Yargı Paketi Meclis'e geliyor

Bayram sonrasında Meclis gündemine sunulacak olan 9. yargı paketi, yeni düzenlemeler içerecek. Paketin odak noktasında cezasızlık algısını azaltmaya yönelik düzenlemeler bulunacak.

10 Nisan 2024 Çarşamba 19:22A+A-

Adalet Bakanlığı, 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlayarak bayram sonrası Meclis gündemine sunmayı planlıyor.

Paketin öncelikli hedeflerinden biri, cezasızlık algısını azaltmaya yönelik düzenlemeler içeriyor. Bu çerçevede, denetimli serbestlik uygulamasının ceza süreleriyle orantılı hale getirilmesi öngörülüyor. Hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlik kapsamında geçirmesi formülü üzerinde duruluyor.

SOYADI DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Ayrıca, paketin içeriğinde kadınların soyadı hakkına ilişkin bir düzenleme de bulunuyor. Evli kadınların iki soyadı kullanması durumunda, yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı getirilecek.

HAKİM VE SAVCILARIN TERFİ SİSTEMİ

TRT Haber'de yer alan habere göre; öte yandan, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle birlikte, hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenecek. Disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak ve terfi sistemi, nitelik, liyakat ve performansı esas alan bir yapıya dönüştürülecek.

PAKETTE SPORDA ŞİDDET YER ALACAK MI?

Yargı paketinde sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin de yer alıp almayacağı ise taslağın Meclis görüşmeleri sırasında netlik kazanacak. Bu çerçevede, caydırıcılığı artırmak amacıyla cezaların yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT