1. HABERLER

  2. HABER

  3. 7 NATO Askeri Daha Öldürüldü
7 NATO Askeri Daha Öldürüldü

7 NATO Askeri Daha Öldürüldü

Afganistan’da 7 NATO askerinin daha öldürüldüğü bildirildi. Ölen askerlerden 3’ünün İngiliz olduğunu açıklandı.

17 Haziran 2010 Perşembe 05:05A+A-

Afganistan'da gün içinde meydana gelen çatışmalarda 7 NATO askerinin daha öldüğü bildirildi. İngiliz hükümeti yetkilileri, ölen askerlerden 3'ünün İngiliz olduğunu, bunlardan ikisinin ülkenin Helmand bölgesinde meydana gelen iki ayrı çatışmada öldüğünü, diğerinin ise pazar günü yine aynı bölgede meydana gelen çatışmada yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir başka asker olduğunu söyledi.

Amerikan yetkilileri de, ülkenin doğu kesiminde meydana gelen çatışmada bir Amerikan askerinin öldüğünü bildirirken, ülkedeki uluslararası güç arasında bulunan Polonya askerî yetkilileri de, Gazni bölgesindeki bir üsse yapılan roket saldırısında Polonyalı bir askerin öldüğünü duyurdu. NATO yetkilileri Afganistan'ın kuzeyinde bir bombanın infilak etmesi sonucu 2 askerin daha öldüğünü açıkladı. Ancak, askerlerin milliyeti konusunda bilgi vermedi.

Başkent Kabil ile güneydeki Kandahar'ı birbirine bağlayan Gazni'de Taliban mensuplarının önceki gün polis merkezine yaptığı saldırı sırasında da 5 Afgan polisi ile bir yerel yönetici ölmüştü. Son olaylarla birlikte ülkedeki yabancı güçlerin bu ay içindeki kayıpları 27'si Amerikalı olmak üzere toplam 44'e ulaştı. Yaklaşık 9 yıldır ülkede bulunan yabancı güçlerin en fazla can kaybı ise düşen bir helikopterdeki 7 asker dahil olmak üzere toplam 75 Amerikan askerinin öldüğü geçen Ekim ayında görüldü.

Öte yandan, Polonya Savunma Bakanı Bogdan Klich, Afganistan'daki 2600 askerini 2013 sonuna kadar çekmeyi istediklerini söyledi. Klich'in açıklaması, bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. Başbakan Donald Tusk da, NATO'nun Kasım ayındaki zirve toplantısında, Polonya askerlerinin çekilmesi için bir takvim hazırlanmasını isteyeceklerini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum