1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "6. Yılında Suriye Direnişine Bin Selam!"
"6. Yılında Suriye Direnişine Bin Selam!"

"6. Yılında Suriye Direnişine Bin Selam!"

"İnanıyoruz ki, 5 yıldır elden geldiğince Suriyeli kardeşlerinin yardımına koşan, destek veren, dua eden herkes inşallah yarınlarda Suriye halkının özgürlük sevincini paylaşacaktır.".

15 Mart 2016 Salı 15:49A+A-

Rıdvan Kaya, 6 yılına giren Suriye direnişini selâmlıyor:

15 Mart 2011’de Der’a’da başlayıp tüm ülkeye yayılan protestolardan bugüne Suriye halkı aynı hakikati haykırıyor: “Ölüme evet ama zillete asla!”.

Der’a halkı bundan tam 5 yıl önce okul duvarlarına slogan yazdıkları için tutuklanan çocukların maruz kaldığı kötü muameleye tepki için sokağa çıktığında bunun Suriye’de rejim karşıtı topyekün bir ayaklanmanın fitilini ateşleyeceğini kimse tahmin edemezdi.

Ne var ki, tahkir, işkence ve zulme itiraz için sokağa çıkan halkın talebine rejimin bildiği tek yol olan katliamla karşılık vermesi ile birlikte öfke dalga dalga yayıldı. Sürecin başındaki sınırlı talepler katliam çıtasının yükselmesine bağlı olarak radikalleşti ve topyekün bir isyana dönüştü. Yaşananlar Tunus, Mısır ve Libya’nın ardından Suriye’de de korku duvarının aşıldığını fiilen ortaya koymaktaydı. Artık korku sırası rejimdeydi. Kısa sürede kontrol altına alınacağı ve bastırılacağı zannedilen tepkilerin ülke çapında kitlesel protestolara dönüşmesi Esed rejimini ve hamilerini paniğe sevk etmiş ve katliam çıtasını istikrarlı bir tarzda yükseltmelerine yol açmıştı.

Bugün 5 yılı tamamlayıp 6. yılına giren ayaklanma zalim bir diktatörlüğün iktidarını koruma telaşıyla halkına karşı nasıl vahşileşebildiğini gösterdiği gibi, küresel sistemin ikiyüzlülüğüne de ışık tutmuştur. Ne yazık ki, tüm dünya boş sözler ve boş gözlerle seyrederken, Esed rejimi, destekçileriyle birlikte Suriye halkını en acımazsız yöntemlerle sistematik bir biçimde cezalandırmayı sürdürüyor.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>