1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 5 Filistinli Direnişçi Şehit Oldu
5 Filistinli Direnişçi Şehit Oldu

5 Filistinli Direnişçi Şehit Oldu

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçaklarının dün akşam Gazze'nin orta kesimindeki Deir El-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında beş direnişçi şehit oldu.

19 Aralık 2010 Pazar 10:18A+A-

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçaklarının dün akşam (18 Aralık Cumartesi) Gazze'nin orta kesimindeki Deir El-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında beş direnişçi şehit oldu.

İşgal ordusu sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının beş kişiden oluşan ve 1948'de işgal edilen topraklardaki Siyonist hedeflere doğru füze fırlatma hazırlığında bulunan bir direnişçi grubuna saldırdığını söyledi.

İlkyardım ve Acil Durum Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, Deir El-Belah'ın doğusunda beş Filistinli direnişçinin şehit olduğunu doğruladı.

Ebu Silmiyye, işgal uçaklarının saldırısında hayatını kaybeden direnişçilerin Halil Et-Tavil, Muhammed El-Assar, Abdullah Şerifi, Eşref Ebu Sebt ve Ahmed Ez-Za'lan olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili bilgi veren sağlık ve güvenlik kaynakları, Deir El-Belah'ın güneyindeki Hakru'l-Cami' bölgesinde işgal uçaklarının uçuşuyla birlikte bir patlama olduğunu ve beş direnişçinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehitlerin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne ve Deir El-Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını ve Filistin güvenlik güçlerinin süratle olay yerine intikal ettiğini söyledi. (FEM)

HABERE YORUM KAT