1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. 480 Kardeşimiz İsrail'de Gözaltında!
480 Kardeşimiz İsrail'de Gözaltında!

480 Kardeşimiz İsrail'de Gözaltında!

İsrail Mavi Marmara gemisindeki 480 gönüllünün gözaltında olduğunu açıkladı. Yaralı 45 kardeşimiz de hastanelerde... İsrailli Araplar ise genel grev kararı aldılar.

01 Haziran 2010 Salı 00:47A+A-

Terörist İsrail, gemideki yolculardan 480'inin gözaltında olduğunu, 48 kişinin sınırdışı edildiğini, çoğu Türkiyelinin 45 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı. İsrail'de yaşayan Araplar ise İsrail'e tepki için genel grev kararı aldı.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından, gemideki yolculardan 480'inin gözaltında bulunduğu belirtildi.

İsrail devlet radyosundaki haberde, 48 kişinin ise sınır dışı edilmek üzere olduğu ifade edildi.

İsrail devlet radyosundaki haberde, olay sırasında 6 İsrail askerinin yaralandığı iddia edilirken 480 yolcunun Aşdod'da bir cezaevinde toplandığı, 48 kişinin de ülkelerine sınır dışı edilmek üzere Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na götürüldüğü kaydedildi.

Haberde, Aşdod'da tutulan kişilerin gün içinde sorgulanacağı, İsrailli yetkililerin bu kişilerin serbest bırakılıp bırakılmayacaklarına ya da soruşturma açılıp açılmamasına karar vereceği de ifade edildi.

Bu arada, İsrailli Arapların İsrail'i protesto etmek için bugün geçerli olacak bir genel grev çağrısında bulunduğu, polisin de olası düzensizliklere karşı alarma geçirildiği belirtildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT