1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 46 saatte zar zor kontrol altına alınan bir yangın...
46 saatte zar zor kontrol altına alınan bir yangın...

46 saatte zar zor kontrol altına alınan bir yangın...

Küçükçekmece'de, geçtiğimiz hafta Akit Medya Grubu'nun da yer aldığı binada çıkan yangının 46 saat sonra kontrol altına alınması tartışmaları beraberinde getirdi.

03 Mayıs 2023 Çarşamba 16:00A+A-

Küçükçekmece'de, Akit Medya Grubu'nun da yer aldığı 3 bloklu iş merkezinin alt katındaki halı imalathanesinde çıkan yangın 46 saat sonra kontrol altına alındı.

Yangında ölü ve yaralı olmazken, binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

"İyi bir koordinasyon sağlansaydı söndürülmüş olacaktı"

Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karahasanoğlu, İBB itfaiyesini de eleştirdi. "20 saate yakın yangını söndüremediler" diyen Karahasanoğlu, şunları söyledi:

"İtfaiye 10 dakika civarında geldi. Fakat bir iş bilmezlik söz konusu. İtfaiye erlerinin tecrübesiz olduklarına şahit oldum. Sadece seyrediyorlar. Boş tankerle olay mahaline gelen itfaiye araçlarına şahit olduk. Tabi İstanbul’un çeşitli yerlerinden yirmiye yakın takviye itfaiye aracı geldi. Fakat burada bir yönetim zafiyeti olduğunu gözlemledik. İyi bir koordinasyon sağlansaydı bu yangın şimdi çoktan söndürülmüş olacaktı. Bizde binaya girme imkanına sahip olacaktık.

O patlama sesiyle birlikte kısa bir süre içinde yangın ilerledi. Diğer üst katlara da sirayet etti. İtfaiyenin geldiği anda alevli bir yangın söz konusu değildi. İtfaiye geldikten 1-2- hatta 3 saat sonra alevli yangınlara karşı bir şey yapamadık sadece seyrettik. Olaydan 5 saat sonra köpük sıkan robotlar geldi bu robotlar kısa zaman içinde gelselerdi bu yangın bu kadar büyümeyecekti. Belki de şimdi söndürülmüş olacaktı.”

Öte yandan yangınla ilgili bir detayı Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı, İtfaiye Müdürü olursa!" başlıklı yazısında aktardı.

2019'da İtfaiye Daire Başkanı oldu

İmamoğlu'nun seçim kampanyasında önceliğin liyakatta olacağını söylediğini hatırlatan Karahasanoğlu, "Ekrem İmamoğlu ise, aramış, taramış, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı iken, 2019 mahalli seçimlerinde Bayrampaşa Belediye Başkanlığı’na aday olan ve AK Parti’ye karşı seçimi kazanamayan bir ismi İtfaiye Müdürlüğüne uygun görmüş.. " ifadelerine yer verdi.

Ali Karahasanoğlu / Yeni Akit

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı, İtfaiye Müdürü olursa!

“Her şey çok güzel olacak”tı..

“Öncelik, liyakatte olacak”tı..

İslami literatürü de kullanıyorlardı: “İşi ehline verecekler”di..

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazanır kazanmaz, İBB iştiraklerinin tamamında, genel müdür atamalarını, liyakate göre değil, CHP+İP+HDP kontenjan dağılımına göre yaptılar..

İGDAŞ’a, İSPARK’a, İsfalt’a, İSBAK’a..

Her bir iştirake, yeni genel müdür atadılar..

Önceki dönemde, bir tane de mi liyakat sahibi genel müdür yoktu.

“Yok”muş gibi yaptılar..

Belediyeye çalışan olarak alınacak elemanlardan, CHP İl Yöneticisi Özgür Nas’ın itiraf ettiği üzere, “% 35 CHP teşkilatından, % 15 İP teşkilatından, % 15 diğerlerinden” açıklamasındaki gibi..

Üst düzey atamaları da, seçimde Ekrem İmamoğlu’na destek veren partilerin, CHP+İP+HDP’nin tahmini oy oranlarına göre yaptılar..

İştiraklere yapılan üst düzey atamalarda..

İtfaiye’ye de.. CHP kontenjanı düştü..

Kimi yapsınlar, İtfaiye’ye müdür?

Yıllarca İtfaiye’de çalışmış birisini?

Üniversitede bu konuda uzmanlığı olan bir profesörü?

Kimi?

Ki, sabahtan akşama kadar eleştirdikleri Tayyip Erdoğan, İBB’ye başkan seçildiğinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Akışkanlar Mekaniği Bölümü öğretim üyeliği yapan bir bilim adamını, Muhittin Soğukoğlu’nun İtfaiye Müdürlüğüne getirmişti..

Ekrem İmamoğlu ise, aramış, taramış, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı iken, 2019 mahalli seçimlerinde Bayrampaşa Belediye Başkanlığı’na aday olan ve AK Parti’ye karşı seçimi kazanamayan bir ismi İtfaiye Müdürlüğüne uygun görmüş..

Biz de yırtınıyoruz, “3 saat boyunca bekledik.. 5 dakika sonra, 10 dakika sonra, bilgi gelecek, binaya tekrar gireceğiz” diye.. Beklemelerimizin 4. saatinde, ne oldu da, söndürülme haberi yerine, “Arka binanın 3 ve 4. katları dışarıya taşan alevler içinde” bilgisi ile karşılaştık..

Muhatabımız Ekrem İmamoğlu..

Rahmetli Hasan Karakaya ağabeyin, bir Beylikdüzü sakini olarak, İmamoğlu hakkında bildiklerini yazdığında..

Ekrem İmamoğlu, elinde çikolata ile Akit’e koşup gelmişti..

“Çikolata yerine, bize iddiaların doğruluğu-yanlışlığı bilgisi ile gelseydin” diye terslenince, kindarlığa soyunan..

Sonrasında dava üstüne dava açan..

Açtığı 7 davadan 6’sını kaybeden..

Kazandığı tek davanın sarhoşluğu ile.. 6 davayı kaybettiği için ödemesi gereken yargılama masrafları kendisinden istenmediği halde.. 

“Bizim derdimiz para değil. Bizim derdimiz doğru haber..” mantığı ile.. Almamız gereken yargılama masraflarını kendisinden almadığımız halde..

O, 7’de bir nisbetinde kazandığı tek davanın manevi tazminatını, hemen icraya koyup, sonrasında da Akit’e hacze geldi..

30 yıllık gazetecilik, 38 yıllık hukukçuluk hayatımda, çok icralar gördüm, 

Ama bir ulusal kanalın, hem de maddi alacak davası değil, manevi tazminat alacağı sebebi ile, hacizle karşılaştığını görmedim.. Haber yazılımında kullanılan bilgisayarlarının yediemine götürüldüğünü ise ne gördüm, ne de işittim..

Bunların hepsine imza atan Ekrem İmamoğlu, “yapılacak çok işimiz var” diyerek seçildiği İstanbul’dan binlerce kilometre uzakta, şimdi Van’da seçim konuşmaları yapıyor..

İstanbul’da ise, ulusal medya kuruluşunun merkezi yanıyor..

Ne “ziyaret” var. Ne “geçmiş olsun” var..

İtfaiye ile ne ilgisi var ise, bir emekli albay, CHP kontenjanından İtfaiye müdürlüğü koltuğuna oturtulmuş..

Belediye başkanının kendisi de, “Apo’ya özgürlük” sloganları eşliğinde, Van’da miting konuşması yapıyor..

Oysa hatırlayın, 2021 yaz aylarındaki orman yangınlarında, “THK uçakları aktif olsaydı, bu kadar büyük alan yanmazdı” diyerek şov yaptılar…

Türk Hava Kurumu’nun eskimiş, bakımsız uçaklarını, tekrar uçuracağı iddiası ile şovunu yapmıştı.

“Bize üç ay süre verin, THK uçaklarını uçururuz” demişti..

3 ay geçti..

6 ay geçti. 1 yıl geçti.. 1 yıl 3 ay geçti..

Geçti, geçti..

THK uçaklarını uçuramadığı gibi, bırakın orman yangınlarında görev üstlenmeyi, kendi ilindeki bir medya grubunun merkez binasındaki yangını bile söndüremedi..

Sadece söndüremediğini söylemek yetersiz..

Yangının büyümesini seyretti.

Şehrin göbeğindeki yangını 3 günde ancak söndürebilen veya “yanacaklar yansın, yangın kendi kendisine sönsün” diye bakan Ekrem İmamoğlu, dün Van’da halka hitap ederken,  elindeki kâğıtlara bakarak şunları söylemiş: “Van’ın bütün sorunlarını biliyoruz.”  

“İstanbul’un sorunlarını bilmeyen, Ekrem, Van’ın sorunlarını nereden bilecek” diyerek, kendisini izlerken.

“Bütün sorunlarını çözeceğiz hemen seçimden sonra size söz” derken..

İstanbul’da yaptığı vaadleri, seçim sonrasında nasıl unuttuğunu bilmeyen Vanlıların gözlerini boyamak için, tekrar kağıda bakıp, şöyle devam etmiş:

“Van-Diyarbakır hızlı tren projesini çok önemsiyorum.”

Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesinin, binlerce tedavi gören insanın yararlanacağı, başlamış metro hattını yapıp-bitiremeyen adam, şimdi Van’a hızlı tren yapmaktan bahsediyor..

Sonra tekrar kağıda bakıyor..

“Van’daki ulaşım sorununu hızla çözüp..” diyor..

İstanbul’daki AK Parti döneminde büyük oranda çözülmüş ulaşım sorununu, yeniden nasıl hortlattığını bilmeyen Vanlılar da öylece dinlerken, Ekrem şovuna devam etmiş..

Gel Ekrem bey, gel İstanbul’a.

Da bize hesap ver:

“Liyakat sahibi kimi yaptın, İtfaiyeye müdür?”

Akit’teki yangın nasıl kontrol edilemedi..

İtfaiyedeki kaç araç, muayenesi yapılamadığı için depoda bekliyor?

Gel ve hesap ver.. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum