1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 426 Hâkim ve Savcı Gözaltına Alındı
426 Hâkim ve Savcı Gözaltına Alındı

426 Hâkim ve Savcı Gözaltına Alındı

Darbe kalkışmasına ilişkin yurt genelinde 426 hâkim ve savcı gözaltına alındı.

17 Temmuz 2016 Pazar 12:26A+A-

Fethullah Gülen cemaati mensuplarının darbe kalkışmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar sürüyor. Yurt genelinde yapılan operasyonlarda, askerlerin yanı sıra 426 hâkim ve savcı da gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Paralel Devlet Yapılanması”na mensup olduğu belirtilen 132 hâkim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, söz konusu hâkim ve savcıların yurt dışına çıkışlarına yasak koyarak, ikametlerinde arama yapılmasına karar verdi.

HSYK 2 Bin 745 Hâkimi Açığa Aldı, 5 Üyenin Üyeliğini Düşürdü

HSYK Genel Kurulu’nca, darbe kalkışmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 5 HSYK üyesinin, üyeliğinin düşürülmesine karar verildi.

HSYK 2. Dairesi de 541'i ilk derece idarî yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adlî yargıda olmak üzere 2 bin 745 hâkimi açığa aldı.

Darbe kalkışmasına ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı göndererek, “aynı örgüte üye oldukları değerlendirilen” idarî ve adlî yargıda görev yapan 2 bin 745 hâkim ve savcının gözaltına alınması ve haklarında soruşturma yürütülmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Paralel Devlet Yapılanması”nın darbe kalkışmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Adalet Sarayı ve Küçükçekmece Adliyesi’nde görevli 140 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Yurt Dışına Kaçmak İsterken Yakalandılar

Haklarında yakalama kararı bulunan hâkim ve savcı karı koca, yurt dışına kaçmak için geldikleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gözaltına alındı. Adana Adliyesi’nde görevli savcı Muammer Taha Ekim ve eşi hâkim Gamze Ekim'in, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Almanya'ya kaçacağı tespit edildi.

Ekipler, uçağa binmek üzere olan Ekim çiftini, gözaltına aldı.

Van'da Fethullah Gülen cemaatinin darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 53 hâkim ve savcıdan 15'i gözaltına alındı.

Kocaeli'de ise Fethullah Gülen cemaati üyesi oldukları değerlendirilen 34 hâkim ve cumhuriyet savcısı gözaltına alındı. Şanlıurfa'da da Adliye'de görevli 37 hâkim ve 18 savcı yakalandı.

Darbe kalkışmasıyla ilgili Elazığ, Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Van başta olmak üzere yurt genelinde, Fethullah Gülen cemaati üyesi oldukları değerlendirilen hâkim ve savcılara yönelik birçok ilde operasyonlar gerçekleştirildi.

Hâkim ve savcılara yönelik operasyonlar ve gözaltı işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT